PoliticăȘtirile 60m.RO

Paleologu, Cristi Diaconescu și Mihai Neamțu refuză candidatura la Primăria Bucureștiului. De nevoie, candidează Băsescu

Teodor Paleologu, Cristian Diaconescu și Mihai Neamț sunt doar trei dintre numele vehiculate pentru a se lansa în cursa pentru București din partea Partidului Mișcarea Populară.

Preluat de către eurodeputatul Eugen Tomac de la Elena Udrea, pe fondul problemelor de natură penală din vremea în care a fost ministru la dezvoltare, partidul lui Traian Băsescu nu găsește soluții și primește refuzuri pe linie.

Pare că nimeni nu este dispus să se arunce într-o bătălie benefică numai pentru partid, adică dispus să tragă după sine lista pentru consilieri locali.

Așa că lupul bătrân, Traian Băsescu, va fi din nou luptătorul de serviciu, asta deși funcția ar reprezenta o retrogradare mai mare decât poziția de europarlamentar, iar o luptă pierdută îi va știrbi și mai mult imaginea.

Acum câteva luni fostul președinte cerea să se strângă rândurile în jurul lui Nicușor Dan, dar astăzi se uită pe cifrele politice și pare că acest joc va face din partidul său principalul pierzător. Practic cu Nicușor Dan în față voturile se vor duce preponderent spre PNL și USR.

  • Crin Antonescu: Nicuşor Dan a pierdut o lună de zile cu tratative, analize, comitete. Rezultatul? România nu are nici acum un Program de guvernare
    Crin Antonescu spune că nu a înțeles de ce a fost nevoie să treacă peste o lună pentru a se ajunge la o soluție de premier și că nu avem, practic, program de guvernare. „Nu avem, după o lună de tratative, pertractări, analize, comitete… Nu avem, din păcate, un program de guvernare foarte concret, cu măsuri concrete, cu termene concrete. Avem un program de guvernare care e o declarație de intenție, în principiu corectă, dar care nu spune nimic. Ea e valabilă oriunde și oricând”, a spus Antonescu în emisiunea „Ai Aflat cu Ionuț Cristache”. Antonescu e critic și când …
  • Nicușor Dan, un impostor ordinar! Toți oamenii lui Iohannis, păstrați la Cotroceni
    Președintele Nicușor Dan și-a ales oficial echipa de consilieri la Cotroceni. Decretele semnate de șeful statului au fost publicate marți în Monitorul Oficial. Cine sunt consilierii lui Nicușor Dan Astfel, rămân în funcție foștii miniștri de Externe Cristian Diaconescu și Luminița-Teodora Odobescu, precum și bine cunoscuta consilieră de la Protocol – Delia Dinu. Consilierii numiți de Nicușor Dan: Cristian Diaconescu – consilier prezidențial pentru Apărare și Securitate Națională Mariana Costea – consilier prezidențial Delia Dinu – consilier prezidențial Luminița-Teodora Odobescu – consilier prezidențial Simona-Livia Maftei – consilier prezidențial Lenuța Cobuz – consilier de stat Gabriel-Cristian Pișcociu – consilier de stat …
  • Robert Turcescu: Vor ajunge mândruții și negruții să nu-și mai poată plăti ratele la mașinuțe, la căsuțe, la trimis copilași la studii în străinătate, nu mai vin contrăctuțele de la cutărică și cutărescu, în momentul ăla or să ajungă…
    Robert Turcescu a vorbit despre deciziile deficitare luate de UE. Invitat la emisiunea lui Ionuț Cristache, Robert Turcescu a vorbit despre deciziile greșite ale Uniunii Europene. Jurnalistul susține că UE ar trebui să plătească pentru toate deciziile greșite, să deconteze. Ironic, a vorbit și despre postul Digi24. În finele discursului, acesta a spus că lumea a început să îl critice pe Nicușor Dan, în favoarea lui Ilie Bolojan. „De ce nu merge economia europeană? Pentru că ați făcut niște politici tâmpite de tip green deal. De ce nu mai merge industria auto europeană? Industria constructoare de mașini în Europa, în …
  • Bolojan vrea bani de la pensionari pentru acoperirea deficitului. Cât vor pierde după impozitarea pensiilor cu 10%
    Este scandal uriaș după ce Guvernul a decis să reintroducă contribuția la sănătate pentru pensiile de peste 4.000 de lei. Avem și calcule pentru a înțelege cu cât scad veniturile, iar Executivul nu a explicat sub ce formă va fi adoptată măsura în așa fel încât să nu pice la CCR ca în anii trecuți. Deși au stabilit acest prag, noul ministru al Muncii susține că nu poate evalua nivelul pensiilor.  Potrivit ultimelor date publicate de Casa Națională de Pensii, în acest moment la nivel național sunt aproape un milion de români care încasează venituri de peste 4000 de lei. …
  • Zeno Daniel Șuștac: Sinistrul David, grabnic travestit în hoț de burse copilești, reduce cu 60-70% numărul elevilor care vor beneficia de bursa de merit
    Sinistrul David, grabnic travestit în hoț de burse copilești, reduce cu 60-70% numărul elevilor care vor beneficia de bursa de merit! De unde procentul? Din rural, acolo nu plouă cu note de 10. În urbanul mare reducerea va fi de „doar” 50% (procentul de maxim 30% din totalul clasei este înlocuit cu procentul de 15%, media minimă de acordare fiind 9). Sunt revoltat și scârbit, la fel ca mulți părinți de elevi din preuniversitar. Perfidia, micimea si ipocrizia ministrului David sunt acum la vedere. Marele reformator se dovedește a fi o simplă unealtă politică, o măciucă zâmbitoare cu care elevii …
  • Au respins Comisia de anchetă AUR cu privire la Praid
    Plenul Camerei Deputaților a respins, miercuri, propunerea de înființare a unei comisii parlamentare de anchetă privind investigarea cauzelor producerii accidentului ecologic de la Salina Praid și identificarea responsabilităților instituționale. Obiectivele comisiei de anchetă erau următoarele: examinarea tuturor documentelor, autorizațiilor și corespondenței instituționale referitoare la lucrările de deviere a pârâului Corund și alte măsuri de prevenție recomandate, evaluarea responsabilității ministerelor implicate, în special Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în neadoptarea măsurilor tehnice necesare, analizarea modului în care autoritățile locale și județene din Harghita au acționat (sau au omis să acționeze) pentru prevenirea acestei situații, investigarea modului în care Societatea Națională a …
  • Oana Țoiu nu a lucrat în privat, direct parazit la stat
    Oana Țoiu nu a lucrat nici măcar o zi în economia reală. Nicio firmă, nicio responsabilitate antreprenorială, niciun salariu plătit cuiva din munca proprie. A funcționat exclusiv într-un circuit închis de bani publici, ONG-uri cu finanțări externe și funcții politice distribuite în rețele ideologice. A crescut politic într-o lume paralelă cu România reală. Fără experiență diplomatică, fără carieră profesională solidă, fără legătură cu românii care muncesc cu adevărat. Cu un discurs neomarxist și poziții publice adesea antiamericane, a fost propulsată de rețelele globaliste direct în fruntea Ministerului de Externe. Un post-cheie al statului român ajunge, din nou, în mâinile unei …
  • Cum a ajuns un agramat ce și-a abandonat facultatea ministrul Apărării
    Ionuț Moșteanu este exemplul perfect de impostor promovat politic. A abandonat facultatea, și-a lăsat studiile baltă, iar mai târziu – ca orice parazit bine conectat – și-a cumpărat o diplomă la o universitate obscură. N-a excelat în nimic, n-a condus nimic, n-a demonstrat nimic. Dar a fost premiat cu funcția de ministru al Apărării Naționale. România are zeci de generali cu școli de elită, cu misiuni internaționale, cu experiență și onoare. Dar în fruntea lor este pus un politician agramat, crescut în laboratoarele USR, promovat nu pe merit, ci pe obediență. Este o insultă pentru Armată. O umilință pentru toți …
  • România plătește zilnic aproape 100 milioane euro rate și dobânzi. Petrecerea politicienilor
    Statul român s-a împrumutat fără limită. Zi de zi, România plătește aproape 100 de milioane de euro doar pentru dobânzi și rate la creditele făcute de guvernele PSD, PNL, USR și UDMR. Asta înseamnă peste 35 de miliarde de euro pe an care nu se duc nici în școli, nici în spitale, nici în drumuri. Se duc către bănci, fonduri de investiții și creditori internaționali. Și în timp ce țara se scufundă în datorii, politicienii petrec. Își măresc salariile, își pun rudele în funcții, zboară în delegații externe și dau tunuri pe bani publici. Nu au tăiat nicio cheltuială, nu …
  • PSD a abandonat pensionarii militari. Doar cei cu pensii speciale jubilează
    Pensionarii militari au fost trădați. Umiliți. Folosiți politic și apoi aruncați la marginea sistemului. Cei care au servit patria în uniforme, în misiuni, în teatre de operații, sunt astăzi ignorați de guvernul PSD. Li s-au promis drepturi, dar au primit dispreț. În schimb, cei cu pensii speciale jubilează. Judecători, parlamentari, șefi de agenții obscure – toți cu pensii uriașe, nemuncite, apărate cu dinții de partidele de guvernare. Pentru ei, există bani. Pentru militari, doar amânări și minciuni. PSD n-a avut niciodată curajul să facă dreptate. A preferat să păstreze privilegiile clientelei, în timp ce veteranii sunt tratați ca o povară. …
  • Bolojan „suferă” alături de români: și-a tras 5 vicepremieri!
    În timp ce românii strâng cureaua, îndatorați pe viață și împovărați de taxe, noul premier Ilie Bolojan își începe „reforma” cu o aroganță monumentală: a numit nu unul, nu doi, ci cinci vicepremieri. Un record absolut al risipei politice într-un stat aflat pe marginea colapsului bugetar. Asta numește Bolojan „guvern eficient”? O tocăniță politică formată din cinci partide și cinci șefi, fiecare cu pretenții, birou, consilieri și mașini de serviciu. În loc să taie din aparatul de stat, să reducă cheltuielile și să comaseze funcții inutile, a multiplicat fotoliile, privilegiile și clientela. În acest ritm, singura reformă reală va fi …
  • Catastrofa Grindeanu, promovat: noul șef al Camerei Deputaților. Reforma cu 300 de parlamentari? Îngropată de cei care au cerut-o!
    Românii au decis clar, printr-un referendum național, că vor un Parlament cu maximum 300 de aleși. Nu a fost o sugestie, nu o părere – a fost o decizie democratică, validată cu milioane de voturi. Ironia amară? Referendumul a fost organizat chiar la inițiativa clasei politice, care acum îl ignoră cu cinism. În loc să pună în aplicare voința poporului, politicienii se premiază între ei. Sorin Grindeanu, autorul celebrei OUG 13 și simbolul eșecului din Transporturi, tocmai a fost uns președinte al Camerei Deputaților – a doua funcție în stat. O funcție de putere, oferită unui om care ar fi …
  • Sărutul dintre Ciolacu și Moșteanu trădează frăția PSD–USR
    A fost suficient un gest – sărutul simbolic dintre Marcel Ciolacu și Ionuț Moșteanu – ca să înțeleagă toată România ceea ce politicienii încearcă să ascundă: PSD și USR joacă în aceeași piesă. Aparent adversari, în realitate aliați de culise, uniți de interese, nu de principii. USR s-a născut din promisiunea anti-sistem, dar a ajuns să îmbrățișeze exact sistemul pe care îl contesta. Iar Ciolacu, marele „lider de stânga”, n-a avut nicio reținere să își arate simpatiile față de foștii „protestatari” deveniți parteneri de compromis. Nu mai e nicio îndoială: frăția PSD–USR există, chiar dacă e mascată de scandaluri în …

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button