China a sărbătorit cu mare fast victoria Emmei Răducanu de la US Open

Distribuie acest articol!

Internauții din China au sărbătorit cu lux pe social media victoria Emmei Răducanu în finala turneului US Open, lăudând cu mult entuziasm originea chineză a jucătoarei de tenis care a învins-o pe Leylah Fernandez și a devenit prima britanică din 44 de ani care a câștigat o finală de Grand Slam. Jucătoarea de tenis a transmis un mesaj pe Twitter, în care vorbește în mandarină, relatează BBC.

Emma Răducanu s-a născut în Canada, tatăl ei fiind originar din România, iar mama sa din China. Familia tinerei s-a mutat la Londra pe când ea avea doar doi ani. După succesul de la US Open, internauții chinezi au felicitat-o prin intermediul platformei Weibo, declarându-se mândri de originile sale și numind-o “Fata din Dongbei” (regiune din nord-estul Chinei – n.r.).

”Vorbește ca o fată din Dong Bei. Extraordinar!”, a comentat un internaut.

“Spune că vizitează des China și că unul dintre idolii săi este Li Na. Sunt impresionată”, a comentat un alt utilizator al platformei Weibo.

Emma Răducanu și-a omagiat mama și familia în mai multe interviuri.

“Din punct de vedere mental, sunt atât de rezistenți, e ca și cum nimic nu-i doboară. Aș spune că mama mă inspiră în mare măsură. Mama este genul de om care a muncit foarte mult”, a spus Emma Răducanu. Tânăra a menționat că disciplina și respectul le-a învățat în mare parte de la mama sa. 

În plus, aceasta a menționat că vizitează destul de des locurile natale din China ale memei sale și îi place să urmărească posturile tv din Taiwan. Este prima jucătoare – atât în tenisul feminin, cât și în cel masculin – care câștigă o finală de Grand Slam venind din calificări.

Emma Răducanu, locul 150 mondial, și Leylah Fernandez, locul 73 WTA, s-au întâlnit sâmbătă în finala US Open 2021. A fost o finală mai puțin obișnuită, între două sportive foarte tinere, care nu sunt în fruntea clasamentului mondial și care, până acum câteva luni, erau aproape necunoscute.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: