Ce partide nu vor putea candida la alegerile locale din septembrie

PRM nu este singurul partid politic care nu se poate înscrie în cursa electorală datorită unor probleme de ordin juridic.

La un moment dat unul din cele mai puternice partide din România, cu un candidat în finala la prezidențiale, astăzi Partidul România Mare nu mai poate funcționa datorită unor probleme de ordin juridic.

Se-ntoarce Vadim Tudor în mormânt când se uită în spate. A ținut partidul strâns, dar după moartea lui totul s-a destrămat.

Diverse fracțiuni din partid și-au cerut partea, fără a se mai respecta condițiile legale de funcționare. Bătălia mare nu a fost una doctrinară iar grupurile de interese au vizat mai ales moștenirea imobiliară formată din fostele sedii, astăzi fictive și bună parte subînchiriate.

Practic la moment Corneliu Vadim Tudor încă mai este menționat în documentele oficiale ca și președinte, asta deși a plecat dintre noi de mult timp. După moartea acestuia ștampilele au fost împărțite-furate, s-au încheiat acte ilegale, s-au pierdut documente importante precum registrul membrilor cotizanți ce au drept de vot.

La momentul de față nu mai există nici o posibilitate juridică de resuscitare legală a Partidului România Mare, nimeni nu își poate asumă încălcările normelor legale privind funcționarea partidelor politice. Activitatea contabilă este ca și inexistentă în condițiile în care juridic nu mai există cine reprezenta partidul.

Mulți dintre membrii ce au decis să își continue activitatea politică părăsit demult barca și s-au dus către alte partide, unele parlamentare, altele neparlamentare.

Filiale întregi au plecat deja către Alianța pentru Unirea Românilor, partid condus de tânărul unionist George Simion și conservatorul Claudiu Târziu. Constanța, Galați, Timiș și Hunedoara reprezintă doar o parte, însă migrația este abia la început, mulți alegând să facă acest pas individual.

Oportuniștii au ales însă PSD și PNL, partide călduțe cu acces la banul public. Nu mai contează filonul naționalist ci interesul personal. Plecați în aceste partide contribuie cu succes și la prăbușirea lor, așa cum au făcut și cu PRM unde l-au jucat pe la spate la Corneliu Vadim Tudor.

Ce a fost cu siguranță nu va mai fi. Au preferat lupii să îngroape partidul. Astfel că nici în acest an, dar nici în cele ce vor mai urma, Partidul România Mare nu se va putea înscrie în lupta electorală pentru alegerile locale sau parlamentare.

Pare că nici Partidul Verde nu va putea să participe la acest alegeri parlamentare. Formal partidul este condus de către Florin Călinescu însă nu acest lucru este arătat și de registrul partidelor politice.

Simoiu Adi-Maria Claudia Luminița figurează la acest moment ca și președinte al partidului, modificările menționate de către Florin Călinescu nefiind prefectate și la tribunal, singura instituție din România capabilă să recunoască legalitatea unor alegeri, sau nu.

Între Florin Călinescu și Simoiu Adi-Maria Claudia Luminița nu există înțelegere cu privire la viitorul partidului. Cea de a doua nu este în bune relații cu primul și îi contestă calitatea, considerând că alegerea lui Călinescu s-a făcut în condițiile de ilegalitate.

%d blogeri au apreciat: