Politică

Cenzura presei în România! Nimeni nu are dreptul să facă acest lucru

Cenzura presei în România: sunt îngrozit de modul cinic și brutal prin care șefii Google România au decis să-l cenzureze pe Ion Cristoiu de pe YouTube.

Cenzura presei în România anului 2023. Consider că libertatea de exprimare este esențială într-o democrație.  Din păcate, observ că în ultimii ani s-au înmulțit actele unilaterale, prin care diferite organizații private își permit să elimine conținut sau utilizatori de pe platformele pe care le administrează.

La fel, statul român a dezvoltat niște instituții, precum CNA-ul sau CNCD-ul, care aplică o lege strâmbă în mod discreționar, pentru a intimida vocile care deranjează sau pur și simplu au o altă părere despre „versiunea oficială” a evenimentelor. Culmea, credeam că acesta e rolul presei: să pună întrebări oficialilor statului!

Cenzurarea lui Ion Cristoiu, a Gold FM și a altor siteuri și personalități media trebuie să înceteze. De fapt, trebuie respectată Constituția României care proclamă libertatea de exprimare și abolirea cenzurii.

Cenzura presei în România dispare când AUR intră la guvernare

De-aceea, din 2024, din momentul în care AUR va ajunge la guvernare, vom rezolva această problemă.

AUR va adopta o lege care să protejeze libertatea de exprimare în social media, la televizor și la radio. Ținând cont de faptul că instanțele de judecată din România și din toată lumea au arătat că rețelele sociale reprezintă un forum public, un spațiu de discuție, vom adopta o lege prin care acele organizații care vor dori eliminarea de conținut de pe platformele pe care le gestionează,  vor fi obligate să meargă în instanță și abia după ce vor obține o hotărâre definitivă, vor putea lua decizia sancțiunii împotriva utilizatorului sau entității media.

Din 2024 se va termina cu era ongiștilor care își asumă rolul de procurori și de judecători și Constituția României va fi suverană!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button