Cele mai importante personalități din lumea tehnologiei trase la răspundere

Cele mai puternice figuri din tehnologie au trebuit să răspundă la întrebări și să explice documente care au ridicat îngrijorări cu privire la tactica lor competitivă în timpul unei audieri de profil, miercuri.

Dintre titanii din tehnologie, care au inclus CEO-urile Amazon (AMZN), Apple (AAPL), Facebook (FB) și Google (GOOGL), unii au ieșit mai bine decât alții în primele ore ale ședinței.

Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, a recunoscut, cu seriozitate și transparență, că Amazon ar fi folosit în mod necorespunzător datele vânzătorilor terți pentru a se informa aspura deciziilor luate asupra produselor – o preocupare esențială a companiei pentru abordarea concurenței.

CEO-ul Apple, Tim Cook, pe de altă parte, a scăpat destul de ușor. În ciuda unor întrebări faptul dacă Apple favorizează anumiți dezvoltatori din App Store, au existat relativ puține întrebări despre orientările Apple Store pentru dezvoltatori, care a fost o principală plângere în rândul criticilor.

De mai bine de un an, parlamentarii din Congres au investigat cei patru giganți tehnologici pentru a stabili dacă companiile și-au abuzat puterea și dominația pe piața online. Evenimentul de miercuri a marcat punctul culminant al acelui proces și este cea mai mare audiere de acest gen de când Bill Gates a plecat la Washington în 1998.

Dintre cei patru CEO ai companiilor prezenți la audiere, mărturia lui Bezos a fost probabil cea mai așteptată, întrucât este cea mai bogată persoană din lume și nu a apărut niciodată înaintea Congresului.

În timp ce au existat unele aminozități între democrați și republicani, drama generală a audierii a fost restrânsă datorită naturii extrem de tehnice a unora dintre întrebări.

Mulți consumatori nu vor avea contextul pentru a înțelege de ce au contat unele dintre întrebări, care au fost produsul unei investigații îndelungate cu privire la modalitățile de management al afacerilor lor.

Dar asta nu înseamnă neapărat că audierea a fost un eșec. Impactul final al acesteia va depinde de măsurile pe care Congresul le va lua sau recomanda pentru abordarea problemelor monopolului care a condus la audiere în primul rând, notează cnn.com.

%d blogeri au apreciat: