Internațional

Cel puțin cinci morți, după ce o rachetă rusească a lovit o clădire rezidențială din Dnipro

UPDATE 2 Până la ora 20:00, 34 de persoane (inclusiv 6 copii) au fost salvate. 5 persoane au fost ucise, iar 38 de persoane (dintre care 6 copii) au fost rănite și spitalizate, transmite Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina. Psihologii Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență lucrează la fața locului (25 de persoane au fost ajutate) și au fost amenajate 2 puncte de încălzire.

UPDATE Cel puțin cinci persoane au murit după ce o rachetă rusă a lovit o clădire rezidențială din Dnipro, a declarat guvernatorul regiunii, citat de BBC.

Valentyn Reznichenko a scris pe Telegram că 27 de persoane au fost rănite, inclusiv șase copii – toate fiind tratate la spital.

știrea inițială

15 persoane au fost rănite, printre care doi copii, după ce un atac rusesc a lovit o clădire rezidențială din Dnipro, conform Centrului de Comunicare Strategică a Ucrainei.

„Doi dintre răniți sunt copii. Trei dintre victime sunt grav rănite. Toți sunt acum în spital”, se mai arată în postarea de pe Telegram.

sursa foto: Telegram/ SPRAVDI

O nouă serie de raiduri cu rachete a lovit Ucraina sâmbătă după-amiază, anunță BBC. „Primim rapoarte despre ceea ce pare a fi un al doilea val de atacuri cu rachete în întreaga țară”, transmit jurnaliștii britanici.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a raportat explozii în oraș, adăugând că apărarea aeriană funcționează. Iar oficialii ucraineni au declarat, de asemenea, că au fost lovite infrastructuri cheie în regiunile Harkov și Lviv, în est și vest.

sursa foto: Telegram/ SPRAVDI

Mai multe explozii au răsunat sâmbătă dimineaţa la Kiev, responsabili ucraineni afirmând că noi lovituri ale armatei ruse au luat drept ţintă infrastructuri-cheie ale capitalei Ucrainei, informează AFP şi Reuters. „Un atac cu rachete asupra unor infrastructuri esenţiale” este în curs la Kiev, a anunţat un consilier al preşedinţiei ucrainene, Kirilo Timoşenko, pe Telegram, în timp ce primarul oraşului, Vitali Kliciko, a raportat că explozii au avut loc în cartierul Dniprovski şi le-a cerut locuitorilor „să rămână în adăposturi”, relatează AFP.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button