EconomieInternațional

Ce spune Elon Musk despre falimentul ce pândește Twitter

Twitter Inc. a raportat o scădere de aproximativ 40 la sută atât a veniturilor, cât și a câștigurilor ajustate pentru luna decembrie, anunţă Wall Street Journal. Raportul vine după ce mai mulți agenți de publicitate și-au redus cheltuielile pe platforma de socializare.

Twitter a înregistrat o scădere de aproximativ 40% atât a veniturilor, cât şi a câștigurilor ajustate, pentru luna decembrie, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unor persoane familiarizate cu aceste date, citate de Wall Street Journal.

Elon Musk pune pe „butuci” Twitter

Mai mulţi agenţi de publicitate importanţi şi-au redus cheltuielile pe platforma de socializare după ce Elon Musk a preluat conducerea companiei pe 27 octombrie, ceea ce a dus la o scădere cu 71% a cheltuielilor publicitare pe Twitter în luna decembrie, potrivit datelor companiei de cercetare în publicitate Standard Media.

Elon Musk, care a avertizat în noiembrie cu privire la posibilitatea ca Twitter să intre în faliment, a declarat în decembrie că aceasta este pe cale să ajungă ”aproape pragul de rentabilitate a fluxului de numerar” în 2023.

Twitter a făcut prima sa plată de dobânzi în ianuarie, pentru un împrumut acordat de bănci pentru a ajuta la finanţarea achiziţiei de către miliardarul Musk a companiei de social media, anul trecut.

Musk a prezis în noiembrie că Twitter ar putea intra în faliment

De asemenea, Elon Musk a concediat mii de angajați și a închis birouri din întreaga lume pentru a reduce cheltuielile. Compania a pierdut jumătate din primii 100 de agenți de publicitate în mai puțin de o lună de la preluarea mandatului miliardarului. Ulterior, unii agenți de publicitate s-au întors pe platformă.

Musk a declarat luna trecută că Twitter va începe imediat să împartă veniturile din publicitate cu creatorii „pentru reclamele care apar în firele de răspuns”.

CEO-ul Twitter și-a cerut scuze pentru că a afișat prea multe reclame irelevante și enervante pe platforma de microblogging și a spus că compania ia măsuri corective pentru a îmbunătăți algoritmul.

„Ne pare rău că vă arăt atât de multe reclame irelevante și enervante pe Twitter! Luăm acțiunea corectivă (evidentă) de a lega anunțurile de cuvinte cheie și subiecte din tweet-uri, așa cum face Google pentru căutarea. Acest lucru va îmbunătăți semnificativ relevanța contextuală”, a spus Elon Musk pe Twitter.

Twitter nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii a Reuters.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button