EconomieȘtirile 60m.RO

Ce se întâmplă după ce România a interzis exportul de cereale din cauza COVID-19. Rusia și Ucraina, marii beneficiari

România a interzis exportul de cereale din cauza COVID-19, dar trebuie să știm și ce se întâmplă după acest gest, unul de pe urma căruia mai multe țări ar putea beneficia! Concret, în acest moment, România a sistat exportul de cereale către destinațiile din afara Uniunii Europene în timpul stării de urgență, una care tocmai a fost prelungită de președintele Klaus Iohannis.

Ce se întâmplă după ce România a interzis exportul de cereale!

Vorbim despre mai multe restricții importante care se aplică la grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făina de grâu, semințe oleaginoase și zahăr. Toate acestea ajungeau cu precădere în Orientul Mijlociu, aceasta fiind principala destinație pentru cerealele din România.

Egiptul era țara care importa de zor grâu românesc. Acum, oficialii din această țară spun că sunt nevoiți să se reorienteze, mai ales că au nevoie să importe nu mai puțin de 800 mii tone de grâu.

Rusia și Ucraina, marii beneficiari

Piața aceasta ne-ar putea fi luată de sub nas de alți doi jucători importanți de pe piață. Discutăm despre Rusia și Ucraina, exportatori care nu au oprit afacerile în ciuda pandemiei de coronavirus.

De altfel, conform unui raport, numai în luna martie, Ucraina a exportat 1,31 milioane tone grâu, ceea ce reprezintă un nou record intern.

Back to top button