Ce faci dacă soțul / soția te-a înșelat?

Ești o femeie puternică și independentă și afli că soțul te-a înșelat. Ești un bărbat educat și respectat și afli că soția ta te-a înșelat.

Ce faci mai departe? Este o pură întâmplare? A fost un moment unic și nefericit? Ai și tu o parte din vină: ai neglijat-o sau nu i-ai oferit suficientă atenție?

Ai copii și când tragi linie viața fără el sau ea pare greu de suportat? Sunteți oameni maturi și puteți sta împreună într-o relație de conveniență? Ești capabil de compromisuri?

Sunt așa de multe întrebări ce vin după șocul momentului. Te simți trădat și simți cum s-a prăbușit castelul construit în jurul relației tale?

Pare greu, dar nu este așa.

În primul rând ai nevoie de timp să îți așezi bine gândurile. Nu reacționa sub impulsul momentului, încearcă puțin timp ca lucrurile să se așeze. Ce înseamnă timp: la unii zile, de obicei săptămâni, de multe ori câteva luni.

În această perioadă nu te izola, căci viața nu s-a terminat. Mergi la muncă, vorbește cu colegii, fii activă. Ai prieteni și trebuie să ieși împreună cu ei, să iei din energia lor.

Nu fi agasant cu problema ta, oamenii nu adoră, în general, problemele altora. Întreabă, poveștește, ascultă diverse opinii și sfaturi, dar nu insista.

Mai mult de jumătate dintre relații ajung în cele din urmă la infidelitate și o bună parte din ele la divorț. Cauzele sunt multiple, de la lipsa comunicării la incompatibilitatea sexuală.

Dar apoi trebuie să te întrebi: poți tu continua viața alături de partener știind ceea ce s-a întâmplat? A fost un caz izolat, o scăpare și ai speranța că nu va mai fi? Accepți că există acest risc și poți trăi cu acest gând? Șansele ca după o infidelitate să nu urmeze o alta sunt foarte mici. Oamenii sunt destul de previzibili cu un comportament programabil. O dată re-aduși în starea ce a generat un tip de comportament șansele sunt mari să existe exact aceleași acțiuni.

Hillary Clinton a stat alături de soțul ei chiar și după acțiunile sale publice de infidelitate. Nu a ținut o căsătorie de conveniență, au trecut împreună peste acel moment al vieții și au crescu împreună o familie. Se uită în urmă și nu regretă deloc decizia, Bill dovedindu-se un bun tată, bunic și unchi.

În Franța dragostea, căsătoria și infidelitatea merg mână în mână. Nu te îndrebi dacă ci când se va întămpla. Atunci când suspectează ceva se adoptă stilul nu știu, nu am văzut, nu am auzit. Specialiștii consideră că francezilor pur și simplu le place sexul, chiar dacă este în căsătorie sau în afara ei. Dacă ce ai în cuib nu este suficient chiar este recomandabil să clădești un echilibru. Sexul de calitate te scapă de multe probleme și mai ales de stress. Dar nu toți suntem francezi și nu toate comunitățile au aceeași cultură.

În lumea musulmană infidelitatea este gravă, o trădare. Vorbim de o societate conservatoare, cu multe restricții dar și prea multe constrângeri pentru femei. Bărbații au drepturi, pot dispune legal de atâtea partenere și familii pot susține. Dar poți trece prin respectarea dogmelor de poftele și ispitele trupești?

Dacă simți însă că o relație continuată nu îți face bine, că nu corespunde gândirii tale și vei avea reproșuri: atunci intrerupe relația și mergi mai departe.

În general infidelitățile sunt acceptate pe termen scurt. Pe termen lung se ajunge tot la divorț. Poți avea propria ta viață sexuală și în libertate și o relație extraordinară cu fostul partener.

 • Cum devalizează PSD, PNL, USR și partidele anexe banii românilor în timpul campaniilor electorale
  Foarte puțini români știu că în timpul campaniilor electorale se cheltuie sume colosale de bani de către partidele politice. În schimbul acestor sume de bani, de ordinul milioanelor de euro, partidele politice obțin servicii fictive din partea companiilor apropiate lor. Astfel că, pentru toate prostiile ce le vedeți circulând în timpul campaniilor electorale se plătesc sume exorbitante de bani pentru simplul motiv că ulterior ele sunt decontate de către statul român, conform unei legi pe care chiar ei au făcut-o. Cine ei? Tâlharii care conduc țara. În ultimii patru ani banii încasați de către partidele politice parlamentare ca subvenție anuală
 • Începând de astăzi DNA și-a făcut pagină de socializare. Care este?
  Începând de astăzi DNA va avea pagină de socializare pe Facebook: Vă facem cunoscut că începând de azi, 26 noiembrie 2020, Direcția Națională Anticorupție are pagină oficială și pe o rețea de socializare la care vă puteți abona și pe care vor fi postate comunicatele de presă precum și alte anunțuri de interes public.Totodată, pe site-ul instituției, www.pna.ro, în dreapta sus, a fost postată o scurtătură către pagină. Aveți mai jos link-ul către pagina oficială a Direcției Naționale Anticorupție. https://www.facebook.com/oficial.Directia.Nationala.Anticoruptie/
 • CAMPANIE. Iohanis și PNL(PDL) ne-au spus că totul va fi bine. Bă nenorociților, de 30 de ani guvernați țara cu PSD
  Președintele României, Klaus Iohanis, a ieșit public și ne-a spus că va fi bine, că timp de șase ani nu a fost bine, dar nu e vina lui, el avea alte treburi mai importante. Nu de alta, dar în primii patru ani a fost în concediu. În cadrul unei conferințe de presă președinte Iohanis a ieșit împreună cu premierul Orban cu același discurs pe care l-a avut și cu ocazia alegerilor locale. De atunci și până astăzi nimic nu s-a întâmplat. A spus atunci că va aduce în România zeci de miliarde de euro. Noi le așteptăm de câteva luni
 • Rusu de la AUR: nu construim autostrăzi că le dau trădătorii la firme străine. România are constructori
  Ziarele anunță că „marile” companii străine își fac bagajele și abandonează contractele pentru autostrăzi din Transilvania. „Trădătorii dau aceste contracte la firme străine. Acestea nu vin cu nimic aici, doar oferă șpăgi. Se fac facturi pe avans, se lucrează ceva de formă, apoi dispar fără să mai plătească companiile românești. Marile firme străine de fapt nu sunt mari. Nu au bani, nu au utilaje, nu au forță de muncă. Se subcontractează totul și apoi dau țeapă la companiile românești. Astfel avem o triplă țeapă: iau banii de la stat, nu plătesc firmele românești și nici nu fac autostrăzi. A venit
 • Orban va carantina Bucureștiul după alegeri
  Se pregătesc măsuri foarte dure pentru români după alegeri. Acestea sunt generate de numărul mare de persoane infectate. Guvernul a pregătit un set dur de măsuri, în ciuda anunțurilor publice. După alegeri se vor impune noi restricții, numărul de infectări este mare, iar Bucureștiul este vizat. România se află în fruntea clasamentului european în ceea ce privește numărul de victime. Doi factori duc aici: patologiile cronice netratate, consecință a sistemului dezastruos de sănătate. Al doilea este slaba performanță a sistemului sanitar ca urmare a unui management politic deficitar.
%d blogeri au apreciat: