EconomieSocial

Ce facem în cazul în care deţinem o poliţă de asigurare emisă de City Insurance

Legislaţia în domeniul asigurărilor auto obligatorii va fi modificată din nou, după intrarea în procedură de faliment a City Insurance. Un proiect de act normativ este discutat la Ministrul de Finanţe cu reprezentanţi ai Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare, a spus, astăzi la RRA, directorul general al acestei asociaţii patronale, Alexandru Ciuncan. Intrarea în incapacitate de plată a societăţiii City Insurance s-a produs aproape după modelul Astra, însă acum asiguraţii şi păgubiţii sunt mai bine protejaţi, a explicat Alexandru Ciuncan.

Alexandru Ciuncan: E bine de ştiut dacă deţineţi o poliţă de asigurare emisă în această companie, City Insurance, că poliţa de asigurare rămâne în continuare valabilă. Dacă ne uităm la o poliţă RCA, deci obligatorie de răspundere civilă auto, asta înseamnă că puteţi circula în continuare pe drumurile publice, iar în cazul unor controale în trafic, din partea organelor abilitate, nu veţi fi sancţionaţi. Totodată, mai înseamnă şi că în măsura în care sunteţi vinovaţi de producerea unui accident rutier care s-a soldat cu pagube materiale şi/sau cu vătămări corporale, atunci păgubiţii vor fi despăgubiţi într-un plafon de garantare de 450.000 de lei.

Practic, în cazul în care sunteţi victima unui accident rutier, veţi putea depune o cerere, o cerere de plată motivată, se cheamă ea în legislaţie, la Fondul de garantare a asiguraţilor şi această instituţie a postat pe site-ul ei o serie de formulare, o serie de informaţii utile tuturor clienţilor şi păgubiţilor ca să-i ajute, până la urmă, pe oameni să vadă ce au de făcut în continuare.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button