Polițiștii au confiscat, în acest an, 2.400 de arme și au anulat 2.862 de permise de port-armă

Poliţiştii au făcut, în primele nouă luni ale acestui an, peste 2.000 de acţiuni pentru verificarea operaţiunilor cu arme. În urma neregulilor constatate, au fost anulate 2.862 de permise de armă şi au fost indisponibilizate peste 2.400 de arme, dintre care 900 de arme letale.
Potrivit Poliţiei Române, în perioada ianuarie-septembrie 2020, poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase au desfăşurat 2.197 de acţiuni operative pentru combaterea infracţiunilor la regimul armelor şi muniţiilor şi au făcut 436 de percheziţii domiciliare.
În această perioadă, faţă de 1.581 de persoane a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale, iar faţă de 120 de persoane bănuite au fost luate măsuri preventive (pentru 18 persoane – arestare preventivă, arest la domiciliu – pentru 3, control judiciar – pentru 59 şi reţinere faţă de 40 de persoane).
În aceeaşi perioadă, au fost eliberate 315 avize de import/permise de transfer şi 3.359 de permise de armă. Totodată, au fost desfăşurate activităţi în vederea prelungirii valabilităţii a 5.626 de permise de armă. În cele 9 luni, au fost dispuse 3.328 de măsuri administrative cu privire la permisele de port-armă. Astfel, au fost anulate 2.862 de permise de armă şi 466 de permise de armă au fost suspendate.
De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat 2.447 de arme, dintre care 900 de arme letale, 1.482 de arme neletale supuse autorizării şi 65 de arme neletale supuse notificării.
Totodată, au fost indisponibilizate 36.827 de cartuşe, dintre care 28.538 erau deţinute ilegal.
În primele 9 luni ale anului, la nivel naţional, au avut loc 55 de evenimente produse cu arme.
Sursa: News.ro
- Lege de robi: dacă nu îți plătești amenda îți iau carnetulRomânia pare hotărâtă să-și strivească propriii cetățeni sub bocancul unui stat tot mai abuziv. Noua propunere legislativă, care prevede suspendarea permisului de conducere pentru neplata unei amenzi timp de 90 de zile, nu este o simplă măsură administrativă. Este o formă de represiune economică. O lege de robi. Întâi îți dă statul o amendă, apoi …
- Nicușor Dan, în presa germană: Serviciile secrete nu s-au implicat suficient în problema anulării alegerilor din decembrie 2024Nicușor Dan, aflat într-o vizită în Germania, a afirmat într-un interviu acordat publicației Frankfurter Allgemeine Zeitung că serviciile secrete nu s-au implicat suficient în gestionarea situație create de anularea alegerilor prezidențiale în 2024 și că are de gând să numească în fruntea serviciilor două persoane care să nu provină nici din servicii, nici din politică. …
- Familia tradițională, model de carieră la stat: mamă, tată, fiu și nora, toți angajați la primărieÎn multe primării din România, mai ales în mediul rural, „familia tradițională” nu mai este doar o valoare culturală, ci a devenit o schemă perfectă de ocupare a instituțiilor publice. Mamă, tată, fiu și noră ajung angajați pe posturi bine plătite în aceeași primărie, în timp ce mii de tineri calificați nu prind niciun loc …
- Recalcularea pensiilor întârzie inexplicabil: sistemul informatic cedează, iar pensionarii așteaptăRecalcularea pensiilor bate pasul pe loc, cu întârzieri de luni de zile, în timp ce autoritățile invocă probleme informatice și măsuri fiscale neclare. Ministrul Muncii, Florin Manole, recunoaște că nici așa-numita „mică recalculare” nu avansează, iar softul Casei de Pensii este „suprasolicitat”. Pensionarii rămân în continuare victimele unui sistem blocat între promisiuni și erori de …
- Guvernul taie 40% din posturi, dar inventează o nouă direcție! Austeritate cu parfum de sinecuri la Palatul VictoriaMăsuri de austeritate anunțate cu surle și trâmbițe, dar în spatele „reformei” se naște o nouă structură de stat. Se dau afară sute de oameni, dar se înființează „Departamentul pentru Continuitate Guvernamentală” , o invenție birocratică cu 7 posturi noi și zero eficiență. Iar flota de mașini de lux merge mai departe, pe 12 milioane …