JUSTIȚIE

CCR și CSAT – pasibile de înaltă trădare

de Valer Marian

Prin analogie juridică, raportat la prevederile articolului 12 din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, conform cărora pentru admiterea în magistratură trebuie îndeplinită și condiția bunei reputații, mai mulți judecători constituționali au probleme serioase de reputație, cu care pot fi șantajați îndeosebi de șefii unor servicii secrete și de comandantul suprem al acestora, președintele Klaus Iohannis, dar și de reprezentanți ai unor partide politice de conivență cu aceștia.

Un președinte turnător și o magistrată păpușată, la discreția statului paralel

Astfel, cu privire la președintele CCR, Marian Enache, există dovezi că a fost informator al Securității în timpul regimului comunist. Dintr-o notă de constatare emisă de CNSAS , cu nr. S/DI/I/585 din 23.03.2009, rezultă că SRI a comunicat că Marian Enache figurează cu dosar FR (fond rețea) 7259/Vaslui, dar dosarul nu s-a păstrat în arhivă. Potrivit unor generali în rezervă, care au activat în serviciul românesc de spionaj, Enache a colaborat și cu SIE în perioada în care a fost ambasador al României în Republica Moldova (1993-1996), unde a fost filmat în ipostaze compromițătoare cu un băiat minor de către un serviciu secret de la Chișinău. Serviciul moldovean era, în perioada respectivă, puternic penetrat de un serviciu de spionaj al Federației Ruse, fapt care a creat vulnerabilități de securitate națională pentru România.

Simina Tănăsescu este nepoata generalului Alexandru ,,Bebe” Tănăsescu, care a ocupat funcții importante în DIE ulterior SIE, culminând cu cea de prim-adjunct al directorului SIE în perioada 1997-1999. Unchiul Bebe a activat pe spațiul SUA înainte de 1990, iar ulterior a avut tangență cu Franța, fiind acuzat că ar fi predat, din proprie inițiativă, serviciilor franceze de spionaj și de contraspionaj celebrul dosar Charles Hernu, ministru al Apărării în cursul primului mandat al președintelui socialist Francois Mitterrand (1981-1988). Securitatea română a obținut de la Hernu informații importante din interiorul NATO, după ce acesta a fost racolat în anii 60 în rețeaua celebrului spion Mihai Caraman, avansat ulterior până la gradul de general în DIE și devenit primul șef al SIE după Revoluția din decembrie 1989.

Cu ajutorul unchiului său și al unui cunoscut profesor din facultate, cu care a fost în relații foarte apropiate (datorită cărora a fost acuzată de gerontofilie de soția bătrânului amorez, care s-a îmbolnăvit de inimă rea și a decedat în plină stradă, căzând ca secerată în urma unui infarct), domnișoara Simina a obținut un masterat și un doctorat în drept public la o universitate de mâna a doua din Franța (AIX Marseille III). Din CV-ul său reiese că a fost decorată cu cele mai înalte distincții franceze, Meritul Național pentru Merit (2011) și Legiunea de Onoare (2018), care se acordă pentru servicii deosebite aduse statului francez. Nu știm încă pentru ce servicii, dar bănuim. Cert este că a fost mai decorată decât fostul procuror general al României și șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și decât fostul șef operativ al SRI, generalul Florian Coldea, care au primit doar Legiunea de Onoare.

Un judecător impostor, plagiator și colaborator al binomului SRI-DNA

Dimitrie Bogdan Licu a avut probleme și cu licența și cu BAC-ul ca și Marcel Ciolacu. La examenul de bacalaureat a obținut doar media 7 (mai puțin decât Ciolacu, care s-a lăudat că a obținut 7,03, medie imposibilă sub aspect matematic, algoritmic), remarcându-se cu nota 5 la limba și literatura română. A urmat o facultate particulară de drept din cadrul Universității Spiru Haret, care nu era acreditată în perioada declarată (1991-1995) și este cunoscută drept o fabrică de diplome. A obținut cu greu și cu pile licența în drept la o facultate din Cluj Napoca, performând cu nota 5 la Drept Penal și cu nota 6 la Drept Civil. Noroc că a fost miluit cu o notă de 10 la Dreptul Muncii. Cu toate acestea, s-a pricopsit repede cu un masterat la Colegiul SRI și un doctorat la Academia SRI, avându-l coordonator pe profesorul universitar semianalfabet Gabriel Oprea. Ulterior, presa a descoperit că doctoratul său era un plagiat ordinar, motiv pentru care a renunțat la titlul de doctor.

Cert este că, după obținerea doctoratului, a avut o ascensiune profesională ultrarapidă până la funcțiile de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), Tiberiu Nițu (2013-2016), adjunct al procurorului general Augustin Lazăr (2016-2019), procuror general interimar (2019) și iar prim-adjunct al procurorului general Gabriela Scutea (2020-2022). În prima funcție a fost numit de președintele Traian Băsescu, la propunerea primului-ministru Victor Ponta (în perioada în care acesta a deținut interimar și portofoliul de ministru al Justiției), iar în celelalte trei funcții a fost numit de președintele Klaus Iohannis. În 2020, Iohannis l-a numit prim-adjunct al procurorului general al României cu toate că a primit aviz negativ din partea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Cheia succesului său a fost relaționarea apropiată cu generalul Gabriel Oprea (fost ministru al Apărării, ministru al Administrației și Internelor și vicepremier cu probleme de securitate națională) și cu generalul Florian Coldea (fost prim-adjunct al directorului SRI).

Procurorul Bogdan Licu fost considerat omul SRI în Parchetul General, precum a fost catalogat judecătorul Ionuț Matei la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), la care acesta a fost promovat până în funcția de vicepreședinte. După ce fosta președintă a ÎCCJ, Livia Stanciu, a fost numită judecător la Curtea Constituțională (2016), iar Laura Codruța Kovesi a fost demisă din funcția de procuror șef al DNA (iulie 2018), Matei și Licu au devenit principalii pioni sau agenți ai binomului SRI-DNA , respectiv ai statului paralel, la Parchetul General și la Înalta Curte. Licu a ajuns la Curtea Constituțională în 2022 la impulsul SRI și cu concursul noului lider al PSD, Marcel Ciolacu, fost doctorand la Academia SRI, devenit în 2021 președinte al Camerei Deputaților.

A fost desemnat judecător la CCR de către Camera Deputaților, la propunerea și cu susținerea PSD. A fost desemnat și ocupă această funcție cu toate că nu a îndeplinit una din condițiile esențiale și obligatorii, respectiv nu a depus diploma de licență în drept în dosarul său de candidat. Până în prezent nu a găsit și nu prezentat această diplomă, ca și confratele jurist Marcel Ciolacu, care a mințit poporul cu televizorul că va arăta copii de pe diplomele sale de bacalaureat și de licență.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button