Cazul Negulescu: când procurorii se cred Dumnezeu
Mircea Negulescu este unul dintre procurorii din Ploiești arestați după ce Secția Specială a considerat și a prezentat instanței dovezi cum că acesta ar fi pus presiune pe martori ca să facă declarații mincinoase cu privire la fostul premier Victor Ponta.
Înalta Curte a admis cererea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pentru Mircea Negulescu.
Situația de față, dar și alte multe alte cazuri de cercetare penală finalizate fără o condamnare, arată că în România justuția este la comandă sau după bunul plac al unor procurori.
Tocmai de aceea constituția prevede separația puterilor în stat și ca o putere să fie întotdeauna controlată de o alta, pentru a se evita abuzurile.
În cazul de față vedem o ingerință ilegală a unui procuror, Mircea Negulescu, asupra unui act politic și care viza începerea cercetării penale asupra unui prim-ministru: Victor Ponta.
Existența Secției Specială arată la moment că poate fi o soluție pentru evitarea abuzurilor procurorilor.
Abuzurile pot exista, răzbunările personale, impunerea propriei justiții… de aceea este necesar ca fiecare să răspundă profesional pentru greșilele pe care le face, voit sau din greșeală, sau incompetență.
Se pune însă întrebare: câte astfel de cazuri mai există? Se pare că multe din moment ce o bună parte din dosarele deschise de DNA în perioada lui Koveși nu au avut o finalitate, adică instanța a constatat nevinovăția persoanelor aflate în culpă.