Cazul Arad, o nouă pagină din Vestul Sălbatic autohton

Distribuie acest articol!

Am să evit ceea ce face la acest moment mass-media din România, şi anume să-şi facă rating asupra unui subiect care ne poate pune imaginaţia la treabă şi pe marginea căruia omul simplu poate ţese mii de poveşti şi scenarii.

Este un subiect care va da o pâine de mâncat celor de la Antena 3, RomâniaTV sau Realitatea, doar că în calitatea mea de jurnalist căruia i-a mai rămas o fărâmă de realism şi de profesionalism nu voi accepta să îmi pierd vremea cu ştiri menite să-mi ocupe timpul şi să-mi atrofieze neuronul sau să privesc comedii psihedelice cu Virgil Guran, senator PNL, care ne spune că ne aflăm într-o debordantă creştere economică care ne face ținta rețelelor de crimă organizată și a teroriștilor, iar astfel de cazuri, precum asasinarea omului de afaceri Ioan Crișan, vor mai avea loc.

„Deocamdată suntem o țară sigură, dar odată cu dezvoltarea economică, devenim o țintă atractivă pentru teroriști și atentate”, a declarat senatorul Virgil Guran. Deci după mintea peneliştilor, la Arad, sar maşini în aer datorită prosperităţii care i-a lovit pe arădeni… probabil în mintea lui Virgil Guran expresia de BOOM ECONOMIC a apărut tocmai ca urmare a maşinilor care sar în aer, iar avertismentul că vor mai urma astfel de cazuri vine în contextul în care PNL a făcut economia să duduie.

V-am oferit o mostră despre ceea vrea să fie o asemenea întâmplare pentru mass-media şi pentru politicieni. O abordare dilentantistă şi avidă de senzaţional. Cazurile şocante precum Hexi Pharma, Caracal, Oneşti, iar acum Arad au rămas şi vor rămâne fără răspunsuri şi cu nişte vinovaţi previzibili… MORŢII.

Cel mai probabil, despre Ioan Crişan se va spune în curând că avea nişte chestiuni financiare nerevolvate, vom afla cu siguranţă picanterii din viaţa personală, se vor inventa “martori oculari” sub protecţia anominatului şi, în felul acesta, debutează sezonul estival pentru România, iar odată cu “puntea” de zile libere pentru bugetari, vom avea ce să privim la TV, deoarece tot a început relaxarea şi Covidul nu mai este  nici el ceea ce a fost.

Arhiva GOOGLE îmi este martoră cu privire la semnalele de alarmă pe care le-a tras prin intermediul articolelor mele că la Arad lucrurile au scăpat de sub control, iar pericolul care vine din debandada întreţinută în Vestul Sălbatic al României va avea consecinţe grave şi imediate pentru tot restul ţării. De ani de zile, în pieţele din Arad se vând ţigări de contrabandă și așa cum au declarat anumiți comercianți, tigările aparțin unor persoane importante din Poliția Arad.

Coincidenţă sau nu, cu câteva zile înaintea morţii lui Ioan Crişan a avut loc o operaţiune a poliţiştilor arădeni împotriva traficului de ţigări.

“În dimineața zilei de 24 mai, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Mândruloc, un autocamion în cuplu cu semiremorcă. În momentul legitimării, șoferul autotrenului a fugit de la fața locului, autotrenul fiind transportat în incinta unui operator economic. Existând suspiciuni cu privire la bunurile transportate, au fost solicitați polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, fiind descărcați 14 europaleți care, aparent, conțineau borcane de sticlă. După îndepărtarea borcanelor, așezate pe partea exterioară a europaleților, au fost găsite 323.298 pachete (6.465.960 fire) de țigări de contrabandă, netimbrate. Întreaga cantitate de țigarete precum și mijlocul de transport au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă”, se arată în comunicatul IPJ Arad.

Comunicatul de presă al IPJ Arad ar fi avut priză la rubrica “Cascadorii râsului”, însă până una-alta ei se fac că lucrează, noi că îi credem şi că avem încredere în autorităţi.

Dacă ne mai aducem aminte, la Arad, doi polițiști au fost prinși cu ţigări de contrabandă, Cosmin Pană şi Sergiu Mârza. Primul dintre acești polițiști care a fost depistat în trafic cu o maşină plină de ţigări, până la urmă, a fost scăpat de către colegi, dar şi de către procurorii care l-au anchetat, după ce a venit cu o explicaţie halucinantă: a găsit ţigările pe câmp şi a vrut să le ducă la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad. În final, Cosmin Ștefan Pană a rămas cu o condamnare de 1 an închisoare prin sentinţa penală nr. 1520/03.09.2020 a Judecătoriei Arad, pronunţată în dosarul nr. 20649/55/2019, definitivă prin neapelare.”

Al doilea poliţist, Sergiu Mârza, a fost și el unul dintre pionii în traficul de țigări din Arad, a fost opriţ în trafic, în luna martie a anului 2019, în timp ce circula cu o camionetă plină de ţigări. Captura a fost făcută de către un alt poliţist, tot traficant de ţigări, Cosmin Pană.

Poveştile din Vestul Sălbatic al României tocmai încep odată cu moartea lui Ioan Crişan şi cum vara este lungă ne aşteptăm la multe episoade picante, pline de suspans şi dramatism…. aşa cum îi şade bine unei ţări prospere!

de Ciprian Demeter


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: