Economie

Câţi angajaţi are Dorinel Umbrărescu pe şantierele autostrăzilor din România

Tehnostrade, una dintre cele trei mari companii de construcţii deţinute de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, a raportat la Ministerul de Finanţe un număr mediu de 3.423 de angajaţi pentru 2022, ceea ce în­seamnă o creştere de peste 50% faţă de 2021, când numărul muncitorilor a fost de 2.259.

De asemenea, cifra de afaceri a Tehnostrade, parte a grupului de companii deţinute de Umbrărescu, a crescut de la 1,22 miliarde de lei în 2021 până la 1,7 miliarde de lei anul trecut. Profitul net a urcat de la 143 milioane de lei până la 148 milioane de lei.

Astfel se explică resursele de for­ţă de muncă implicate în realizarea proiectelor majore de infrastructură contractate de Dorin Umbrărescu, în condiţiile în care celelalte două firme – alături de care participă de fiecare dată în consorţiu la licitaţii – nu ra­portează decât câţiva angajaţi.

SA&PE Construct a înregistrat la rândul său o cifră de afaceri de 1,6 miliarde de lei în 2022, față de 1,005 miliarde de lei în 2021. De asemenea, profitul net a urcat de la 7,8 milioane de lei la 129 milioane de lei, potrivit Economica.net.

Spedition UMB, firma – fanion a grupului, a sărit de pragul de 2 miliarde de lei la nivelul cifrei de afaceri, în vreme ce profitul net a urcat de la 30 de milioane de lei în 2021 până la 138 milioane de lei în 2022.

Pe lângă contractele pentru peste 400 de kilometri de șosea de mare viteză (foto jos) pe care le are în derulare, grupul UMB participă și la noi licitații precum cea pentru secțiunea 3 din Autostrada Tg Mureș – Tg Neamț (A8) și cea pentru centura Timișoara Sud.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button