Politică

Cătălin Drulă: Nu cred că USR se va rupe. Cioloș își face partid cu lideri din USR

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, afirmă că formaţiunea nu se va rupe şi că, într-o democraţie, un partid „trebuie să fie viu, să existe dezbateri, să existe competiţie internă”. „Vă asigur că la noi vom avea Congres în octombrie, vor exista mai multe candidaturi, nu va fi totul aranjat cu 96% dinainte şi aşa e sănătos”, susţine el, menţionând că USR „nu e o unitate militară”.

Cătălin Drulă a declarat, la RFI, că USR nu se va rupe.

  • „Nu, eu nu cred că se va rupe. De altfel, înţeleg că aceste zvonuri, pe care le-am văzut şi eu din presă, nu au fost confirmate în niciun fel. Noi muncim în fiecare zi în Opoziţie, facem Opoziţie pe tot terenul la această coaliţie, am numit-o coaliţia şi Guvernul militaro-socialist, pentru că acest Guvern are pe de o parte impact în buzunarul oamenilor, în prosperitate, şi pe de altă parte într-un regres democratic. Consider că e foarte multă muncă de făcut în Opoziţie, în momentul de faţă, că USR este singura alternativă liberală prodemocratică, USR este casa bună a tuturor celor care vor să contribuie la acest proiect adevărat liberal, de dreapta, de Opoziţie în România”, a afirmat Drulă.

Referitor la rolul pe care îl vede pentru Dacian Cioloş, liderul interimar al USR: „Eu discut cu toţi colegii mei din partid. Domnul Cioloş a avut o contribuţie în această construcţie, în ultimii ani, sunt convins că-şi poate găsi ce rol doreşte dumnealui pentru a contribui în continuare, este europarlamentar”.

Dacian Cioloș are în plan înființatarea unui nou partid după ce a fost măcelărit intern de prietenii săi securiști. Mai mulți lideri din USR și europarlamentari vor pleca împreună cu Dacian Cioloș la momentul oportun.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button