Care opțiune este mai bună: casă sau apartament?

Există două tipuri de oameni: cei care preferă să trăiască într-un apartament și cei care adoră să trăiască într-o casă.

Deci, ce opțiune este mai bună?

Nu există un răspuns corect posibil. Este un subiect foarte complex și depinde de o mulțime de factori diferiți, astfel încât, în cele din urmă, este doar o chestiune de preferințe personale. Pentru a afla care dintre aceste două opțiuni este cea mai potrivită pentru tine, trebuie să le analizezi pe fiecare.

Cel mai mare dezavantaj al apartamentelor este că, de cele mai multe ori, sunt considerabil mai mici decât casele. Dar acest lucru nu ar trebui să fie un dezavantaj. Aflați cum să profitați la maxim spațiul pe care îl aveți. Găsiți modalități de a economisi spațiu cu podeaua mobilă sau de a face camerele să se simtă mai mari folosind culorile și materialele potrivite.

Dar dimensiunea devine un factor mai puțin important, în comparație cu locația. Dacă preferi să locuiești într-un apartament, cel mai probabil veți găsi o locație mai bună decât cei care preferă casele. Așa că fă-ți timp și alege o locație minunată, deoarece, evident, poți.

Într-un apartament ești înconjurat de vecini și este posibil să nu fie toți prietenoși. Dacă ești tipul care îi place pacea și liniștea, este posibil să ai probleme în a găsi aceste lucruri într-un apartament. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să încercați să stabiliți o relație bună cu vecinii de la început. Îi vei respecta și te vor respecta.

În ceea ce privește securitatea, apartamentele par să fie alegerea mai bună. Unele clădiri de apartamente au agenți de pază și multe dintre ele au uși frontale sigure, care pot fi deschise doar cu un cod sau card. De asemenea, este mai puțin probabil ca un hoț potențial să treacă neobservat atunci când există atât de mulți vecini peste tot în jurul tău.

Iubitorii de animale de companie vor găsi apartamentele ca fiind dificile. Dacă vrei un câine, te vei lupta într-un mediu foarte strâns. Pisicile și alte tipuri de animale de companie mici nu vor fi deranjați de asta, dar credem că preferințele dvs. vor dicta tipul de casă pentru care ar trebui să optați.

Casele sunt mai bune pentru cei care se bucură de petreceri în mod regulat, nu există niciun dubiu în acest sens. Distracția cu prietenii este mult mai plăcută când ai o curte, mai multe dormitoare și mult spațiu în general.

Dar un loc mai mare înseamnă și întreținere suplimentară. Gândiți-vă cât de ușor este să curățați un apartament mic, comparativ cu o casă mare. Veți avea o grămadă de ferestre de curățat, mai multe etaje pentru a se aspira și va trebui, de asemenea, să vă faceți griji pentru spațiile exterioare.

Casele includ de obicei locuri de parcare sau garaje și, după cum puteți ști, găsirea unui loc de parcare în fața unui complex de apartamente aglomerat poate uneori o misiune imposibilă.

Veți avea mai multă libertate și mult mai multă confidențialitate atunci când trăiești într-o casă. Fără vecini care să te deranjeze, fără ochi curioși care spionau din clădirea de peste stradă.

Casele sunt mult mai reci decât apartamentele. Dacă există copaci care cresc în jurul casei tale, este și mai bine. Este posibil să nu ai nevoie nici de aer condiționat în timpul verii.

 • Cel de-al 29-lea președinte al SUA ar putea fi exhumat. Cererea făcută de nepotul său
  Nepotul fostului președinte american Warren G Harding a cerut în instanţă exhumarea rămăşiţelor bunicului său. James Blaesing spune că vrea să stabilească legătura de rudenie cu acesta cu „certitudine științifică”, potrivit BBC. Ceilalți membri ai familiei lui Harding s-au opus acestei cereri, motivând că au acceptat dovezi bazate pe ADN că mama lui Blaesing, Elizabeth Ann Blaesing, era fiica lui Harding și a lui Nan Britton. Harding, al 29-lea președinte al SUA, a avut o relație extraconjugală cu Britton înainte și în timpul mandatului său, între 1921 și 1923. Legătura dintre ei a fost dezvăluită la câțiva ani după moartea lui
 • Mareșalul Ion Antonescu și impostorul Horia Sima!?
  În 1919 locotenent-colonel Ion Victor Antonescu, împreună cu generalul Prezan, executau operațiunile militare de ocupare a Budapestei. Aceste acțiuni erau necesare în vederea consolidării internaționale a marelui act istoric de la 1 decembrie 1918 și care adusese, pentru prima dată în istoria modernă a românilor, toate teritoriilor locuite majoritar de către români sub un singur steag. Imperiul Austro-Ungar se prăbușise, Imperiul Otoman își găsișe sfârșitul iar Imperiul Țarist colapsase sub presiunea revoluției bolșevice importate din Germania. Războiul avusese un rol major în acest lucru iar România jucase rolul de primă vioară în dezintegrarea marilor imperii din regiune. Deși începuse târziu
 • Am bătut AUSTRIA și suntem pe primul loc
  Am bătut Austria la ea acasă și suntem pe primul loc în grupă. Scorul a fost de 3-2 în favoarea României. S-a jucat fotbal în Austria, dar fără spectatori. Antrenorul României, Mirel Rădoi, a găsit echipa perfectă ca să aducă 3 puncte, chiar dacă cu multă emoție. Românii au deschis scorul dar au fost repede egalați. La pauză era 1-1, ne-am distanțat pentru ca apoi să trăim cu emoții până la sfârșit. Suntem pe primul loc din grupă la acest moment.
 • Să înțelegem de ce suntem aici
  O imagine face cât o mie de cuvinte. Din imaginea de mai jos vom înțelege de ce suntem aici.
 • Să recunoaștem că acesta ne este acum nivelul: suntem praf
  România este la moment praf din toate punctele de vedere. Dacă nu eram așezați de Dumnezeu într-un loc așa de bogat cu siguranță că am fi dus-o mai rău ca în Africa. România nu a reușit decât un 1-1 cu Irlanda de Nord și asta după ce aproape o repriză a jucat cu un om în plus. Dar aici nu este despre fotbal sau despre Mirel Rădoi care trebuie să lucreze cu marfă de proastă calitate. Nu mai este suficient ca fiecare dintre noi să fie un succes, este necesar ca să învățăm să lucrăm împreună. Dezastrul politic, devenit dezastrul
 • 1 decembrie 1918: o simplă întâmplare sau un plan bine pus la punct de către români?
  Se vorbește de multe ori despre 1 decembrie 1918 ca despre o zi divină, o șansă unică în viață de care am știut să profităm. Realitatea însă alta: Marea Unire de la Alba Iulia a reprezentat un proiect bine gândit de înaintași și implementat cu seriozitate. Nu a fost vorba de nici o întâmplare, nu discutăm de noroc ci de stăruința românilor pe dorința acestora de unire într-un singur stat numit România. În 1821 a fost prima dată când românii au ieșit să înlăture dominația străină. Prin revoluția lui Tudor Vladimirescu domniile fanariote au încetat. În 1848, în timpul revoluțiilor
 • Astronomii au detectat cea mai mare și îndepărtată ciocnire a două găuri negre
  Astronomii au detectat cea mai mare și îndepărtată ciocnire a două găuri negre. S-a putut realiza acest lucru cu ajutorul undelor gravitaționale emise de către aceste fenomen. Se pare că aceste fenomen a avut loc însă acum mulți ani, jumătate din vârsta universului de astăzi. Fiind vorba de un fenomen foarte îndepătat el abia acum poate fi detectat pe pământ. Fuziunea a produs o gaură neagră cu o masă de 150 de ori mai mare decât a Soarelui. Pentru a detecta astfel de fenomene se folosesc undele gravitaționale generate de procese complexe și gigantice care se petrec în univers. Ele
 • Amuzant. A fost condamnată că nu a plătit taxele din videochat
  O femeie de 54 de ani din Cehul Silvaniei a fost condamnată de procurori pentru că nu și-a plătit impozitele la banii obținuți din videochat. Femeia și-a recunoscut vina și va trebuie să treacă să ajute la biserică. Situația este incredibilă, mai ales dacă te gândești că poliția română apără clanurile interlope dar vor să trimită după gratii o femeie care făcea bani din videochat. Doamna în vârstă de 54 de ani a declarat că și-a făcut cont pe un site de profil și a primit banii în contul său. Cum au aflat procurorii nu se știe dar de milioanele
 • Putea România lui Antonescu să blocheze armata rusă pe linia Carpați – Siret?
  Istoria nu se poate scrie cu dacă, însă oamenii au dreptul să își pună întrebări cu privire la consecințele probabile ale unor acțiuni istorice. Pe 23 august 1944 mareșalul Ion Victor Antonescu avea să fie arestat la ordinul regelui Mihai, cel care conducea formal România, dar în umbra unui complot din care au făcut parte atât reprezentanții ai partidelor democratice cât și ai partidului comunist român. Regele Mihai I avea să fie ulterior recompensat de către Stalin cu cel mai ridicat ordin ce putea să fie oferit de către URSS. Pe 23 august 1944 trupele ruse avansau deja spre Europa,
 • Coronavirusul este mai periculos pentru bărbați și pentru cei în vârstă
  Coronavirusul are o caracteristică cu totul specială și care arată slăbiciunea organismului uman de sex bărbătesc în fața bolilor: bărbații și persoanele mai în vârstă sunt mai predispuse spre complicații, spune revista nature.com . Pentru fiecare 1 000 de persoane testate cu vârsta sub 50 de ani nici una nu va deceda. În cazul persoanelor cu vârsta între 50 și 60 de ani 5 persoane din 1000 vor deceda. Pentru persoanele cu vârsta peste 70 de ani riscul crește brusc: peste 116 persoane din 1000 infectate vor muri. Vârsta este la moment cel mai important indicator al riscului de deces.
 • Africa este declarată liberă de poliomelită
  Din anul 2016 nici un caz nou de poliomelită nu a fost înregistrat. În mod oficial Africa a fost declarată liberă de această boală chiar dacă mai există diverse variații ale tulpinii virusului ce încă mai circulă prin continentul negru. În toate cele 47 de țări ale continentului s-a dus un amplu program de vaccinare. Boala nu are tratament și doar vaccinarea reprezintă o soluție și protejează pe viață. În multe dintre cazuri boala determină o paralizie ce duce în cele din urmă la deces în cazurile mai grave.   Africa este lipsită de poliovirus sălbatic, a anunțat Organizația Mondială
 • Pe 27 august 1991 Moldova și-a cerut independența față de URSS în vederea Unirii cu România… ce a urmat e incredibil
  În 1917, în plin război mondial, avea să înceapă revoluția bolșevică din Imperiul Țarist. În foarte scurt timp, dispunând de resurse importante de bani, ea s-a extins în tot imperiul. Țarul și familia sa aveau să fie arestați și apoi executați. Bolșevicii aveau să preia puterea, să scoată imperiul rus din război și Lenin avea să instaureze o nouă ordine. Pe fondul disoluției imperiului rus și a proclamării principiului autodeterminării popoarelor din imperiu moldovenii dintre Prut și Nistru aveau să decidă pe 27 martie 1918 unirea pe vecie cu regatul României. Acest lucru după ce pe 16 mai 1812 Moldova
 • Panourile solare: o mare vrăjeală inutilă
  Ai o casă undeva la munte, restrasă, și te gândești că cea mai bună soluție o reprezintă montarea de panouri solare fotovoltaice? Nici că nu se putea un gând mai prost. Am trecut prin această experiență și redau puțin din ea. În primul rând o casă normală fără un sistem de 10kWh este inutil, acesta reușidin să producă curent electric undeva la 5kWh. Asta dacă doriți să aveți toate cele funcționale prin casă, inclusiv o mașină de spălat care în multe moment consumă și peste 2kWh, cum ar fi spre exemplu secundele când pornește și încălzirea și motorul. Dacă vă
 • Pe Lucian Mândruță l-au ajuns blestemele. Va fi operat
  Pe Lucian Mândruță l-au ajuns blestemele, ar spune o vorbă din popor. Acesta nu s-a simțit prea bine și plin durere a sunat la salvare. Cu greu a reușit să supraviețuiască durerii. Va fi operat de hernie de disc, o afecțiune curentă la vârste înaintate. Lucian Mândruță a făcut și testul Covid 19 și slavă domnului că a ieșit negativ, adică din acest punct de vedere este bine.
 • Eroii care si-au dat sacrificiul suprem in 1917 au fost comemorati pe dealul Cosna
  Ziua de vineri, 21 August 2020 a fost o zi specială pentru Grupul de Acțiune Cosna, pentru locuitorii comunei Pirgaresti, pentru Armata Română și pentru toți ceilalți care au fost prezenți la eveniment: a avut loc Ceremonialul Militar la Ansamblul Monumental Cosna, primul dintr-o serie – sperăm noi – anuală, după ce anul trecut acest Ansamblu Monumental a fost inaugurat , în data de 5 Octombrie. A fost o săptămâna în care am dus o „luptă” contra cromometru, în care am reușit însă să ducem la îndeplinire tot ce ne-am propus: prelungirea sistemului de alei, astfel încât privit de sus,
 • Iohannis: Consider că după 1 septembrie, în anumite condiții, restaurantele se pot deschide în interior
  Președintele Klaus Iohannis a susținut, miercuri, o conferință de presă la Palatul Cotroceni, în care a afirmat că, de la 1 septembrie, ar trebuie redeschise teatrele, cinematografele și restaurantele în interior, cu anumite condiții stricte și în funcție de pragul epidemiologic din fiecare localitate, stabilit de specialiști. Principalele declarații ale președintelui: În 27 septembrie vor avea loc alegeri, în premieră organizate în condiții de pandemie. Obiectivul principal e de a organiza campania și scrutinul în condiții de siguranță maximă. Acest lucru este posibil dacă vom respecta cu toții un set de reguli și măsuri. Există precedente. Sunt țări care au
 • A fost legală decizia regelui Mihai I de arestare a mareșalului Antonescu?
  Pe 1 decembrie 1918 la Alba Iulia românii din jurul munților Carpați decideau să se unească într-un singur stat unitar și indivizibil. A urmat o scurtă perioadă de pace în care relațiile României cu pierzătorii din primul război mondial au fost extrem de reci. În 1940 URSS cerea și obținea de la Carol I Basarabia, dobândită de regatul României pe 27 martie 1918, pentru ca apoi, sub presiunea militară a Germaniei, să se piardă și jumătatea de Nord a Ardealului și sudul Dobrogei, Cadrilaterul. Colapsul teritorial din 1940 a determinat și colapsarea politică a statului român. Carol al II-lea, privit
 • Istoria nu îi iartă pe trădători: ce au pățit opozanții lui Antonescu
  Pe 23 august 1944 regele Mihai, cel care conducea formal România, avea să dispună arestarea mareșalului Antonescu. A avut atunci alături de el lideri ai partidelor democratice și comuniști. A fost o trădare clară… să o spunem pe fața. Antonescu reușise să redreseze țara după marele colaps teritorial din 1940 și de care se făcea responsabilă Casa Regală a României prin persoana lui Carol I. În 1944, când armata sovietică era la granițele României, mareșalul Ion Antonescu căuta alianța cu occidentalii. El era total dezinterasat de o capitulare în fața lui Stalin deoarece acest lucru era similar cu o înfrângere.
%d blogeri au apreciat: