Magazin

Care este situația actuală a pandemiei de COVID-19?

La nivel global, au existat peste 72,5 milioane de cazuri confirmate și peste 1,6 milioane de decese asociate, potrivit Universității Johns Hopkins . Statele Unite au raportat 16,3 milioane de cazuri confirmate. Cu toate acestea, din cauza lipsei testării, numărul cazurilor reale pot fi mult mai mari. Peste 300.000 de persoane din Statele Unite au murit din cauza bolii.

Primul beneficiar american al vaccinului Pfizer este o asistentă din New York

O asistentă medicală din Queens, New York, a devenit atât prima persoană din stat, cât și prima persoană din țară care a primit vaccinul COVID-19 Pfizer, a raportat New York Post.

Potrivit publicației, numele ei este Sandra Lindsay și este asistentă medicală la Centrul Medical Evreiesc din Long Island.

„În New York, am acordat prioritate lucrătorilor din domeniul sănătății din partea de sus a listei pentru a primi vaccinul, pentru că știm că sunteți acolo în fiecare zi, punându-vă viața în pericol pentru ceilalți dintre noi”, a declarat Andrew Cuomo, guvernatorul New York.

Dozele de vaccin sunt limitate

Deși vaccinul COVID-19 a început deja să fie livrat, nu vor exista suficiente doze pentru toată lumea imediat, potrivit unui raport CNET. Majoritatea oamenilor din Statele Unite vor trebui să aștepte cel puțin câteva luni înainte de a obține accesul la un vaccin COVID-19.

Până când vaccinul devine disponibil pe scară largă, suntem așteptați să menținem practicile de siguranță, cum ar fi purtarea măștilor, evitarea aglomerației, menținerea distanței fizice și spălarea mâinilor, a raportat CNET .

Sursă text: healthline.com

Sursă foto: consilium.europa.eu 

Back to top button