Social

Căminele din Grozăvești invadate de ploșnițe, gândaci și șoareci, igrasia este la ea acasă

Nenumărate rapoarte alarmante despre condițiile de trai precare din căminele studențești de la Grozăvești, situat în inima Bucureștiului, au fost făcute publice în ultima perioadă. Locuitorii acestor cămine au fost confruntați cu o adevărată invazie de ploșnițe, gândaci și șoareci, iar igrasia este prezentă peste tot. 

Cazul căminelor de la Grozăvești, administrate de prestigioasa Universitate din București, a devenit un exemplu dezolant al neglijenței și indiferenței față de condițiile de trai ale studenților.

Într-o perioadă în care educația ar trebui să fie prioritară și să ofere un mediu propice dezvoltării academice și personale, realitatea în căminele de la Grozăvești se transformă într-un coșmar pentru cei care ar trebui să-și dedice timpul și efortul studiilor.

Un aspect alarmant al situației este invazia de gândaci și ploșnițe care a pus stăpânire pe spațiile destinate studenților. Nu este vorba doar de neplăcerile asociate cu aceste insecte, ci de o amenințare la adresa sănătății și confortului locatarilor.

Experiența personală a unui locuitor al acestor cămine ilustrează dramatismul situației. Indiferent de eforturile depuse pentru menținerea curățeniei, gândacii au devenit stăpâni ai spațiului. Imaginea unui student care, la ore matinale, se confruntă cu gândacii fugiți în toate direcțiile în momentul aprinderii becului devine un simbol al degradării condițiilor de viață în aceste cămine. Iar când gândacii își fac loc și în frigider, întreaga situație atinge cote inimaginabile.

Această problemă nu este una recentă, iar faptul că plângerile studenților nu au fost luate în serios în trecut ridică întrebări serioase cu privire la responsabilitatea și transparența conducerii universității.

Ignorând flagelul pestilențial care a cuprins căminele de la Grozăvești, Universitatea din București pare să ridice din umeri în fața acestui dezastru. Lipsa de acțiune și soluțiile amânate au adus un sentiment de neputință printre locatarii afectați, iar disconfortul și riscurile pentru sănătatea lor sunt tot mai mari. 

În urmă cu doar două săptămâni, DSP a amendat Universitatea din Bucureşti cu 8.000 de lei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button