Politică

Camera Deputaților ar putea fi condusă de AUR

Președintele PNL, Florin Cîțu, a afirmat că este foarte posibil ca viitorul șef al Camerei Deputaților ar putea veni din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), mai ales că deja există o majoritate, testată la vot, formată din USR, PSD și AUR. De altfel, aceștia sunt cei care au și votat moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Cîțu.

„Se va vota. Acolo se negociează pe vot. Noi vom avea un reprezentant. Persoana care va fi propusă de PNL va fi votată în Bex, și apoi vom nominaliza. Să vedem însă că acea demisie (n.r. demisia lui Orban) își va urma cursul și apoi vom vedea cum va ieși la vot. Astăzi știm că există o majoritate, testată la vot: USR, AUR , PSD.  S-ar putea ca ei să dea un președinte, poate de la AUR, nu știu”, a spus Florin Cîțu, într-o conferință de presă de la sediul PNL.

Întrebat fiind dacă acestul ar însemna trecerea în Opoziței, Cîțu a precizat că PNL este la guvernare astăzi și va gestiona această perioadă. „Vom căuta o majoritate, dar astăzi această majoritate este formată din USR, PSD și AUR”.

Afirmațiile premierului Florin Cîțu vin în contextul alungării sale de la vârful statului de către popor și demersurile partidului AUR condus de George Simion. Real, sunt șanse mici ca George Simion să ajungă șeful Camerei Deputaților pentru că ar fi un ghimpe în coasta mafiei transpartinice.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button