Dacia a prezentat noile modele Logan, Sandero și Sandero Stepway. Dotări nemaiîntâlnite pe modelele constructorului român

Noile modele Dacia Logan, Dacia Sandero și Sandero Stepway au fost prezentate de constructorul român deținut de Renault. Totodată, au fost anunțate mai multe informații despre fiecare model.
Construite pe o platformă nouă, cele trei modele oferă noi dotări, noi motorizări și o variantă nouă de transmisie.
Noua Dacia Logan
Dacia Logan are faruri și stopuri noi, a crescut în dimensiuni cu 3,6 centimetri, ajungând la 4,39 metri, dar a și scăzut în înălțime cu 1 centimetru (1.501 mm înălțime). Spațiul disponibil la nivelul genunchilor pentru pasagerii din spate a crescut cu 42 mm și spătarele scaunelor din față oferă măsuțe rabatabile. Capacitatea portbagajului a crescut cu 18 litri, ajungând la 528 de litri, iar pragul de încărcare a fost coborât cu aproape 2 centimetri. Garda la sol este de 135 mm. Lățimea modelului este de 1.848 mm.
Noua Dacia Sandero
Dacia Sandero vine cu faruri și stopuri noi, însă garda la sol de 133 milimetri a rămas neschimbată. Lungimea este de 4,08 metri și înălțimea de 1499 mm. Sandero Stepway are o gardă la sol de 174 mm, protecții laterale și o alură de crossover. Capacitatea portbagajului pentru modelul Sandero este de 328 de litri. Lățimea modelului este de 1.848 mm.
Dotări interioare noi
La interior, atât Logan, cât și Sandero au volan care poate fi acum reglat pe înălțime și pe adâncime, iar opțional poate fi achiziționată o cotieră individuală sau centrală.
Indiferent de nivelul de echipare, modelele dispun un suport pentru smartphone, ecran pentru calculatorul de bord și comenzi pe volan pentru pilotul automat și limitatorul de viteză, precum și senzor de lumină și aprindere automată a farurilor.
În funcție de piață și de versiune, sunt disponibile, fie în serie, fie opțional, un sistem nou de climatizare, scaune față încălzite (începând din aprilie 2021), card mâini libere cu deschidere de la distanță a portbagajului, frână de parcare electrică, cameră de marșarier, senzori acustici față și spate pentru asistența la parcare și senzor de ploaie cu acționarea automată a ștergătoarelor de parbriz.
Pentru prima oară la Dacia, o trapă de pavilion vitrată cu deschidere electrică va fi disponibilă în cursul anului 2021 pe Sandero și Sandero Stepway.
Telefonul devine sistem de infotainment
Noile Logan, Sandero și Sandero Stepway sunt disponibile cu trei sisteme multimedia. În sistemul de bază, telefonul șoferului poate fi transformat într-un sistem multimedia printr-o aplicație gratuită și o conexiune Bluetooth sau USB. Există un loc dedicat pentru poziționarea telefonului în bord. Mai sunt disponibile sisteme infotainment cu ecran tactil de 8 inchi și compatibilitate Android Auto și Apple CarPlay.
Noile Logan, Sandero și Sandero Stepway sunt echipate în serie cu șase airbag-uri. Sistemele de asistență la conducere disponibile includ frânare automată de urgență, senzor de unghi mor, asistență la parcare și asistență la plecarea din rampă.
Motorizări pentru Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway
Lista motorizărilor pentru noile modele Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway oferă două variante pe benzină și o variantă benzină/GPL:
– Sce65, un motor cu trei cilindri, capacitate de 1 litru, aspirat, cuplat la o cutie manuală cu 5 trepte
– TCe90, un motor cu trei cilindri, capacitate de 1 litru și turbocompresor, cuplat la o cutie manuală cu 6 trepte sa o cutie automată CVT
– TCe 100 ECO-G, un motor nou în gamă, cu 3 cilindri, capacitatea de 1 litru, echipat cu turbocompresor și cu alimentare mixtă benzină/GPL, cuplat cu o cutie manuală cu 6 trepte
Noul Logan va fi comercializat în România, Spania, Republica Cehă, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Ungaria, Slovacia, Serbia, Bulgaria, Muntenegru, Macedonia, Bosnia-Herțegovina, Kosovo, Albania, Republica Moldova, Maroc, Noua Caledonie și Tahiti.
Sursa: Digi24
- România are peste 3.000 de localități. Olanda are sub 400. Noi avem birocrați, ei au prosperitateRomânia este sufocată de un stat gras, birocratic și ineficient, cu peste 3.000 de unități administrative – comune, orașe, municipii, fiecare cu primar, viceprimar, consilieri locali, contabili, șefi de servicii, angajați plătiți din bani publici. Această structură nu aduce dezvoltare, ci sărăcie administrată elegant. În loc să investim în școli, spitale, drumuri sau irigații, întreținem …
- Ion Cristoiu: Noi, ca popor, nu avem în fibră ideea demnităţii naţionale, aşa cum o au polonezii, grecii, ungurii, ruşii, turcii, chiar bulgariiIon Cristoiu, jurnalist și scriitor român, a vorbit despre demnitatea și independența Poporului Român. Invitat la „Marius Tucă Show”, Ion Cristoiu a vorbit despre campania dusă împotriva independenței României. Jurnalistul spune că imediat după Revoluție, a început o campanie prin care românilor li s-a spus că nu sunt capabili de a fi independenți. De la o țară …
- Mirel Palada: Hrana – o importăm și facem deficit comercial; Apa – e doar pentru stăpînii noștri francezi, dacă o folosesc și românii, le pun cătușele; Energie – Am rezolvat-o de acum 30 de ani, am dat Petromul austriecilor, acum urmează să le dăm și gazele„Hrană. Apă. Energie. Un slogan aparent delirant. Nu e delirant deloc. Să vă explic”, scrie, pe Facebook, sociologul Mirel Palada. „Hrană. O importăm de la străini și facem deficit comercial. Asta pentru că la noi subvențiile agricole sînt mult mai mici decît în vestul Europei. UE nu ne permite să crească subvenția. Egalitate să fie, dar …
- Robert Turcescu: „Gata, nu se mai zboară cu economic? Cu avion de linie? S-a trecut la jet privat?”„Gata, nu se mai zboară cu economic? Cu avion de linie? S-a trecut la jet privat?”, scrie, sarcastic, pe Facebook, jurnalistul Robert Turcescu. Şi Anca Alexandrescu spune: „Cred că este sfidarea zilei: în timp ce țara arde, Nicușor Dan își face poză cu miniștrii USR de 12%. Este o sfidare nu doar la adresa românilor, ci …
- Dungaciu: Generaţiile tinere sunt crescute fără conștiință activă, fără memoria trecutului, dezrădăcinate, îndepărtată de memoria familieiprof. univ. dr. Dan Dungaciu, sociolog, geopolitician și analist, a vorbit despre problemele educaționale ale generațiilor actuale, scrie gandul.ro. Invitat la „Marius Tucă Show”, Dan Dungaciu a vorbit despre generațiile actuale. Acesta a explicat faptul că anii 90 au fost anii în care ultimele generații de elevi au fost școliți cum ar trebui. În anii 90 s-a …