PoliticăȘtirile 60m.RO

Câinii lui Vela puși să amendezi patrioții români din AUR. Dar cu interlopii cum e?

Suntem în plină campanie electorală și fiecare partid politic își face campanie cum consideră de cuviință.

Majoritatea partidelor politice considerate tradiționale, precum PNL, PSD, UDMR și USR își fac campanie electorală la televizor sau în mediul online, evitând contactul cu cetățenii, sătui de minciuna din ultimii 30 de ani.

AUR a ales însă o modalitate inedită: se întâlnește direct cu cetățenii, cu românii și discută despre problemele adevărate ale societății și care au o unică cauză: clasa politică actuală.

Dar acest lucru deranjează și câinii de pază ai democrației, transformați în câinii de pază ai lumii interlope, adică poliția română, este pusă, prin comandă politică, să îi agreseze pe reprezentanții AUR aflați în campanie electorală prin țară.

AUR este partidul patrioților români condus de George Simion și Claudiu Târziu. În ultima perioadă partidul a început să capete expunere și deja se apropie de 10% din opțiunea de vot a românilor. Chiar dacă la locale bătălia este una mai grea, urmează alegerile parlamentare și unde AUR va conta cu adevărat.

Ori partidul construit numai din oameni tineri, din oameni noi, reprezintă o amenințare pentru PNL, PSD și USR. Așa că și-au dat mână de la mână și la fiecare eveniment se prezintă și împart amenzi ilegale pe principiul: oricum eu nu pățesc nimic, fac ce abuz doresc, va trebui să te prezinți în instanță să anuleze amenda.

S-a întâmplat acest lucru și la Bistrița, unde oamenii lui George Simion, oamenii de la AUR, au fost etichetați și amendați. În România nu mai există real poliția care să îi apere pe cetățeni, există o poliție politică care negociază și îi apără pe interlopi.

  • Cornel Nistorescu: Bolojan n-a atacat de sus, de la vîrful piramidei, ci de jos, de la talpa țării, de la buzunarele celor mulți
    „La moțiunea de cenzură așa grăbită a celor de la AUR, Ilie Bolojan a răspuns cu pachetul al doilea de măsuri anti-criză. L-a anunțat vineri după amiază, cînd toată lumea pleca la mare și la munte. Și a făcut-o pentru ca televiziunile de știri să-l toace tot weekendul, în așa fel încît luni după amiază, la dezbatere, Opoziția să nu mai poată invoca doar „tăierile de la popor”. Adevărul este că, de frica reacțiilor externe, cabinetul Ilie Boloan a intrat în pîine cu decizii grele, pe circulația generală a banilor și n-a „deschis” programul cu reduceri de la vîrf, cum …
  • Bogdan Ivan (PSD), apără salarii nesimțite din instituțiile capturate de partidele sistemului
    Ministrul Energiei, Bogdan Ivan, a spus, sâmbătă, că reaşezarea indemnizaţiilor directorilor generali „durează cel puţin 2-3 luni” şi că acestea nu pot fi schimbate integral, deoarece ar însemna modificarea jalonului PNRR, ceea ce ar aduce României pierderi de 1 miliard de euro bani europeni.  El a continuat, spunând, în exclusivitate la Antena 3 CNN, că „avem blocați milioane de euro, din cauza unor încălcări legislative și incompatibilități la Ministerul Energiei”. „Există alții care spun că vor face ceva și s-ar putea simți lezați. Eu nu puteam să mă duc la colegii mei și să le cer să facă un lucru, …
  • Dan Tanasă (AUR): ”Independentul” Nicușor Dan, un aplaudac pentru premierul austerității
    Deputatul AUR, Dan Tanasă, a lansat critici la adresa președintelui Nicușor Dan, după participarea acestuia la Congresul PNL. ‘Românii n-au ales un președinte pe care să îl vadă ținându-le partea celor care au contribuit timp de 35 de ani la falimentarea statului român, care le-au închis spitalele, le-au tăiat salariile și le-au scumpit traiul de zi cu zi. Și totuși, exact asta am văzut azi, când Nicușor Dan a urcat pe scena congresului PNL, nu ca un mediator între puteri, nu ca un garant al Constituției, ci ca un fost candidat al partidelor sistemului care conduc România de 35 de …
  • Gheorghe Piperea (AUR): România onestă, matematic condusă cu 200 km/oră către zid
    Printre altele, Uniunea Europeană are de dat înapoi creditorilor, în 2028, suma de 650 de miliarde de euro, bani care au fost cheltuiți în plandemie fără o finalitate clară și deseori ilegitim, așa cum chiar Curtea Europeană de Conturi constată, oficial.Am zis, printre altele… Uniunea Europeană își propune, de exemplu, să cheltuie 800 de miliarde de euro pentru înarmare, în următorii 7 ani, din care 150 de miliarde de euro doar în următorii 2 ani. De asemenea, sunt bugetați 300 de miliarde de euro pentru programul Global Gate (un program de investiții europene în țări terțe, cum ar fi Ucraina, …
  • Marius Lulea (AUR): Din mii de procurori, nu s-a găsit unul curajos să cerceteze lovitura de stat
    România are peste 2.000 de procurori. Mii de magistrați plătiți din bani publici pentru a apăra legea și ordinea constituțională. Și totuși, în fața celei mai grave încălcări a Constituției din istoria recentă – anularea alegerilor prezidențiale – nu s-a găsit niciunul care să deschidă măcar un dosar penal. Niciunul. Zero. „Sistemul de justiție e prăbușit. Procurorii nu sunt liberi, au șefi politici, trăiesc cu frica de a fi schimbați sau anchetați la rândul lor. România e o țară capturată prin controlul asupra șefiei parchetelor”, a declarat Marius Lulea, prim-vicepreședintele celui mai mare partid de opoziție. Cine conduce șefia parchetelor, …
  • Turcan renunță la excursia în Japonia pe banii publici, după ce Robert Turcescu a dat-o în vileag
    Raluca Turcan voia să plece în Japonia pe banii statului! Fostul ministru al Culturii a cerut conducerii Parlamentului, încă din luna mai, să îi fie decontate cheltuielile pentru o delegație în Osaka, între 2 și 9 septembrie, pentru a participa la concertul Orchestrei Operei Naționale București, organizat în pavilionul României de la Expo Osaka, potrivit Realitatea. Cu toate acestea, Raluca Turcan s-a răzgândit brusc și a cerut să nu i se mai dea banii pentru călătorie, după ce Robert Turcescu a dat-o în vileag. Raluca Turcan ar fi vrut să zboare în Japonia pe banii statului. Deși nu mai ocupă …
  • Ilie Bolojan și Nicușor Dan ar pregăti o posibilă taxare suplimentară a veniturilor preoților și a unităților de cult
    Potrivit unor surse, autoritățile guvernamentale analizează în prezent o posibilă măsură fiscală cu impact direct asupra Bisericii Ortodoxe Române și a celorlalte culte religioase. Este vorba despre o eventuală taxare suplimentară a veniturilor clerului, precum și despre revizuirea regimului financiar al unităților de cult. Inițiativa s-ar afla în faza preliminară de lucru în cadrul Executivului, fiind susținută – conform acelorași surse – de președintele Nicușor Dan și de premierul Ilie Bolojan, în contextul unor negocieri interne privind prioritățile fiscale și bugetare ale guvernului. Măsura ar urma să fie prezentată ca parte a unei reforme de optimizare bugetară, informează adevarulbisericii.ro. Conform informațiilor …
  • România, țara cu primării cât pentru un continent. De zece ori mai multe decât în Bulgaria
    România are peste 3.180 de primării, de aproape zece ori mai multe decât Bulgaria, care se descurcă, aparent fără mari probleme, cu doar 265 de unități administrative locale. Diferența este nu doar revoltătoare, ci și profund costisitoare. În timp ce țara vecină a adoptat un sistem administrativ eficient, România continuă să pompeze bani publici într-un aparat birocratic mamut, depășit și inutil de încărcat. Fiecare comună, oricât de mică, are primar, viceprimar, secretar, contabil, șofer și o armată de funcționari care se ocupă, în realitate, de puțin spre nimic. Sate cu 100 de locuitori au primării în toată regula, cu cheltuieli …
  • România pe locul 25 din 27 al corupției. Ne bat Bulgaria și Ungaria
    România se zbate într-un sistem infectat de corupție, iar clasamentul european confirmă rușinea: locul 25 din 27 în Uniunea Europeană, depășită la acest capitol negru doar de Bulgaria și Ungaria. În loc să urce spre standardele vestice, România se afundă în mlaștina propriilor metehne. Iar clasa politică, indiferent de culoare, pare mai interesată să fure organizat decât să reformeze instituțiile. Cu un scor de 46 din 100 în Indicele de Percepție a Corupției, România nu doar că dezamăgește cetățenii, dar pune în pericol investițiile, justiția și viitorul economic al țării. Se fură din spitale, din autostrăzi care nu se mai …
  • Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă – infractorii bugetului național. “Pușculița magică” se va transforma în dosar penal
    Ceea ce au făcut guvernele conduse de Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu cu fondul de rezervă bugetară al Guvernului nu este politică. Este crimă organizată de la vârful statului. Sub paravanul urgenței și al “nevoilor comunităților locale”, zeci de miliarde de lei au fost direcționați discreționar, ilegal, pentru a cumpăra influență, voturi și tăcere. Această pușculiță magică, care trebuia să fie folosită doar în situații excepționale, a fost transformată într-un canal de drenaj electoral, o rețea de mită bugetară cu gir guvernamental. Banii românilor au fost dați cu dedicație primăriilor de partid, ministerelor cu șefi obedienți și instituțiilor care întorceau …
  • Ipocrizia ministrului Energiei: Dacă subordonații mei directori își scad salariul cu 20% mi-l scad și eu
    Ministrul Energiei, Bogdan Ivan, a declarat joi, despre renunţarea benevolă a unei părţi din salariu, de către şefii din companiile din energie, că dacă ei îşi scad 20% din salariu, este dispus să îşi scadă şi ei salariul cu 20%. ”Dacă avem o decizie guvernamentală asumată de premier, este evident că o să port această discuţie cu directorii din subordine. Dacă ei îşi scad 20% din salariu, sunt dispus să îmi scad şi eu salariul cu 20%. Dar trebuie să vorbesc cu ei”, a declarat Bogdan Ivan, la Antena 3.
  • Sorin Faur: România a fost laborator și poligon pentru numeroase clase de muniție cu care se rade sistematic de pe fața pământului democrația liberală, în sensul ei nepervertit de ideologii ultimului sfert de veac
    România a fost laborator și poligon pentru numeroase clase de muniție cu care se rade sistematic de pe fața pământului democrația liberală, în sensul ei nepervertit de ideologii ultimului sfert de veac. De fapt, „ideologi” e o etichetă exagerat de generoasă. În fond, doar niște activiști cu propaganda ai unor entități dubioase care îi plătesc copios pentru a susține cu cinism demontarea democrațiilor în numele democrației. N-aș vorbi dacă n-aș cunoaște personal numeroase personaje notorii care, cu 10-15 ani în urmă, combateau cu virulență scrîșnită ceea ce azi aplaudă cu fervoare flaboaiantă. Pot, dar nu voi da exemple. Ar fi …
  • Comasarea CNA cu ANCOM, un atac la libertatea presei
    Planul de comasare a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) cu Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) provoacă îngrijorare profundă în rândul jurnaliștilor, societății civile și experților în media. Dincolo de justificările birocratice sau economice invocate de guvern, această mișcare este percepută ca un atentat la libertatea presei și o încercare periculoasă de centralizare a controlului asupra spațiului informațional. Două instituții cu misiuni diferite, forțate într-o structură unică CNA are rolul de garant al libertății de exprimare în audiovizual, fiind autoritatea care monitorizează conținutul editorial, sancționează derapajele și asigură echilibrul în reflectarea politică. ANCOM, în schimb, este o …
  • Cătălin Ghinăraru (AUR): „Aproape o treime din forța de muncă cu studii superioare lucrează în sectorul public. E una dintre marile probleme ale economiei românești.”
    „Aproape o treime din forța de muncă cu studii superioare lucrează în sectorul public. E una dintre marile probleme ale economiei”, spune dr. Cătălin Ghinăraru, profesor la Universitatea București și membru AUR. Avem o piață a muncii dezechilibrată, cu prea mulți absolvenți de studii superioare angajați în sectorul public și prea puține locuri pentru cei supracalificați în mediul privat, susține economistul afiliat principalului partid de opoziție din Parlament. Expert în piața muncii, Cătălin Ghinăraru, 58 de ani, este des consultat de instituții ale UE și a fost secretar științific al  Institutului Național de Cercetare Științifică în domeniul Muncii și Protecției …
  • Cornel Nistorescu: „Călin Georgescu e anchetat pentru că nu a solicitat niciun leu de la bugetul statului în campanie; cu Nicuşor Dan, care solicită 12 milioane de euro restituirea unor bani cheltuiți din împrumuturi și donații (încă netransparente) nu e nicio problemă”
    „Citesc un raport al Asociației Pro Infrastructura care afirmă că: „Cu un ordin de începere emis pe 1 septembrie 2023, după o ceremonie electorală de prost gust regizată cu ocazia primei lopeți din 5 iunie 2024, metroul ușor clujean n-are nici finanțare asigurată, nici proiect tehnic finalizat deci nici autorizație de construire, însă debordează de promisiuni. Primăria Cluj-Napoca a plătit în 2024 un avans de 232 milioane euro, bani primiți de la guvernul Ciolacu, către antreprenorul general Gülermak. Probabil, domnul Boc are un plan precis de a face rost de ceilalți bani necesari ca să acopere valoarea contractului de aproximativ …

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button