Cadrele medicale din Italia sunt obligate să se vaccineze

Distribuie acest articol!

Consiliul de Stat, organismul consultativ juridic-administrativ și de protecție a justiției în administrația italiană, a anunțat că „obligația de vaccinare a profesioniștilor din domeniul sănătății este constituțională”, anunță Felice Maurizio D’Ettore, deputat Coraggio Italia, citat de Agenția de presă RADOR.

„Pe lângă accentul obișnuit pus pe principiul precauției și pe echilibrul dintre dimensiunea individuală și cea colectivă a dreptului la sănătate, merită multă atenţie pasajele prin care judecătorul administrativ, în lumina datelor și studiilor științifice, dovedește siguranța și eficacitatea rezonabilă a vaccinului care nu poate fi numit «experimental»”, observă Felice Maurizio D’Ettore.

Consiliul de Stat reamintește că într-o ordine democratică legea nu este niciodată dreptul celor mai puțin vulnerabili sau invulnerabili, ci protecția celor mai vulnerabili, reiterând că solidaritatea stă la baza coexistenței sociale prefigurată prin lege de Constituție.

Pe scurt, subliniază D’Ettore, „este o propunere esențială, care deschide calea pentru o măsură sacrosantă precum obligația de vaccinare împotriva Covid-19. Hotărârea Consiliului de Stat confirmă și mai mult eroarea la nivel juridic, precum și științific, a afirmaţiilor diferitelor grupuri no vax”.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: