Economie

Bursele europene se prăbușesc din cauza războiului din Orientul Mijlociu

Pieţele bursiere europene au scăzut joi pentru a treia sesiune consecutivă, iar indicele paneuropean Stoxx 600 a atins cel mai redus nivel din ultimele şapte luni, deoarece investitorii au evaluat impactul crizei din Orientul Mijlociu, precum şi rezultatele financiare ale companiilor şi datele economice, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat tranzacţiile în declin cu 1,16%, la cel mai redus nivel din 15 martie, potrivit datelor LSEG.

Pierderile au fost conduse de sectorul auto, cu o scădere de 2,12%, deoarece acţiunile Renault au coborât cu 7%, după ratarea aşteptărilor privind veniturile.

La Berlin și la Londra sunt pierderi mari

Acţiunile tehnologice au depăşit tendinţa generală a pieţei, cu o creştere de 0,6%. Performanţele indicilor bursieri au reflectat sentimentele negative ale investitorilor în alte sectoare.

Indicele german DAX a coborât cu 0,33%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,64%, iat FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,17%. Indicele italiamn FTSE MIB a pierdut 1,38%, în timp ce indicele spaniol IBEX 35 a scăzut cu 0,72%.

London Stock Exchange a anunţat joi după-amiază, fără să ofere detalii, că investighează un incident şi că numai indicii FTSE 100, FTSE 250 şi IOB sunt disponibili pentru tranzacţionare.

Pieţele din regiunea Asia-Pacific au înregistrat o vânzări ample, pieţele din Japonia, Coreea de Sud şi Hong Kong înregistrând pierderi de aproximativ 2% fiecare. Acestea au venit după mişcări similare pe Wall Street miercuri, în timp ce randamentele Trezoreriei americane au crescut la maxime multianuale, randamentul titlurilor pe 10 ani depăşind 4,9% pentru prima dată din 2007.

Acţiunile americane au evolut uşor în scădere joi.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button