Social

Bucureştiul stă rău în caz de cutremur: Punctele de ajutor postseismic nu sunt în prezent operaţionale

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, afirmă că, în prezent, nu există puncte de prim ajutor, dar acestea pot fi operaționalizate în școli, instituții de stat și săli de sport în cazul unui cutremur.

„Nu avem puncte, sunt stabilite dar nu sunt puncte care să fie astăzi operaționale, pentru că este vorba de școli, instituții de stat, săli de sport, etc, dar care imediat dacă doamne ferește se întâmplă un cutremur pot fi folosite pentru o adăpostire temporară. Există internatele, există școlile, internatele de licee, ale facultăților, pentru că în cazul unor asemenea evenimente, cursurile facultăților, programul de funcționare a școlilor se întrerupe, astfel încât există spații suficiente, predeterminate pentru un asemenea nedorit eveniment”, spune Toni Greblă.

Prefectul Capitalei afirmă că „cvasi-majoritatea clădirilor școlare sunt expertizate”.

„De altfel, ce s-a construit, mai ales după anul 1977, s-a construit respectând o normă foarte strictă care permite clădirilor să reziste la un cutremur de cel puțin 8 grade pe scara Richter”, încheie Greblă..

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button