Politică

Brașov: În jurul primarului Allen Coliban colcăie de oameni care recunosc deschis că se droghează

Situația de la Brașov este una cel puțin ciudată. În jurul primarului Allen Coliban este plin de oameni care recunosc deschis faptul că se droghează, toți aceștia fiind oameni cu putere și influență directă la primar.

Radu Hossu, fostul strateg al primarului USR-ist de la Brașov, a afirmat public că a consumat droguri și că intenționează să o mai facă. Într-o postare mai veche, pe pagina sa de Facebook, Hossu susține că își dorește reglementarea consumului de droguri.

„Am fumat Iarbă. Marijuana sau drog de risc, cum ar zice legislația românească. Mai adaug faptul că mi-aș dori consumul de astfel de drog să fie reglementat, să am de unde să-l cumpăr, să am de unde să mă consiliez în cazul în care, cred că am o dependență de orice drog.

Precizez că, în viitor, am în plan să îl mai utilizez, mai ales în momentele în care am impresia că viața îmi de mai multe de cărat decât o pot face.

Sau poate într-o seară când vreau să uit de mutrele serbede ale Florinilor Romani, Florinilor Iordache sau Vioricilor Dăncili.

Dați-mi 10! Ani”, nota pe pagina sa de Facebook politicianul USR.

Radu Hossu este iubitul viceprimarului urmărită penal de către DNA

Ba mai mult, Radu Hossu este partenerul de viaţă al viceprimarului USR din Braşov, Flavia Boghiu. Amintim că viceprimarul USR al Braşovului, Flavia Boghiu, şi şeful Serviciului Administrarea Patrimoniului din cadrul Primăriei sunt urmăriţi penal de DNA pentru abuz în serviciu, după ce ar fi permis unei asociaţii să folosească imobilul „Catacombe Braşov”, fără aprobarea Consiliului Local, potrivit unui comunicat al instituției.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Braşov au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspectele Flavia-Romona Bighiu, viceprimar al municipiului Braşov, şi Cristine Manolache, şef al Serviciului Administrarea Patrimoniului şi Urbanism Comercial (SAPUC) din cadrul Primăriei municipiului Braşov, pentru săvârşirea a câte unei infracţiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

DNA arată, într-un comunicat de presă, că în perioada 1 aprilie – 10 august 2021, „cele două suspecte, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu prevăzute de legislaţia primară şi fără aprobarea autorităţii publice deliberative (Consiliul local), ar fi permis, în mod nelegal şi cu titlu gratuit, unei asociaţii, să folosească imobilul denumit «Catacombe Braşov», aflat în proprietatea Primăriei municipiului Braşov, pentru organizarea unor evenimente”. „Prin demersurile menţionate mai sus ar fi fost produs Primăriei municipiului Braşov un prejudiciu total de 304.010 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit, în acelaşi cuantum, pentru asociaţia respectivă”, adaugă DNA.

Radu Hossu – Flavia Boghiu

USR Brașov, mari susținători ai consumului de droguri

Şi deşi în România, consumul de droguri s-a extins dramatic și afectează copiii de la vârste tot mai mici, USR cere în Parlament legalizarea consumului de canabis în limita a 3 grame. Foști parlamentari USR de Brașov, trecuți în tabăra lui Dacian Ciolos, dar și actualul deputat USR de Brașov, Ilie Victor, țin morțiș să treacă un proiect de lege, prin care, nici mai mult, nici mai puțin, vor să legalizeze consumul zilnic a 3 grame de canabis.

Tototdată, propunerea legislativă prevede înlăturarea sancțiunilor penale (închisoare, amendă penală) și înlocuirea acestora cu sancțiune contravențională în cuantum cuprins între 1000 și 3000 de lei, pentru posesia de cantități mici de canabis în vederea consumului personal.

Cine sunt parlamentarii care au depus proiectul: Benga Tudor-Vlad – deputat Neafiliat (fost USR); Cambera Oana-Alexandra – deputat Neafiliat (fost USRPLUS); Ichim Cristian-Paul – REPER; Ilie Victor – deputat USR; Lupu Andrei-Răzvan – REPER, fost USRPLUS; Rizea Cristina Camelia – deputat Neafiliat (fost USRPLUS); Teniţă Dragoş-Cătălin – deputat Neafiliat (fost USRPLUS); Toda Daniel-Liviu – deputat Neafiliat; Tulbure Simina-Geanina-Daniela – deputat Neafiliat.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button