Social

Botoșănenii au ieșit în stradă pentru a șasea zi, consecutiv: E timpul să spunem stop unui sistem medical putred până în măduva oaselor

Câteva zeci de botoşăneni au ieşit în această seară în stradă, pentru a şasea zi consecutiv, pentru a-i aduce un omagiu Alexandrei, tânăra de 25 de ani care a decedat la maternitate, săptămâna trecută, informează Monitorul de Botoșani.

Cei aproximativ 100 de oameni care au participat la miting au aplaudat în semn de respect pentru tragedia tinerei. După ce ieri a fost organizat un marş auto, joi oamenii s-au adunat în faţa Prefecturii Botoşani. Aceştia au aprins lumânări în faţa tabloului cu poza Alexandrei. La fel ca în ultimele trei seri, oamenii nu au avut scandări ci au stat în linişte

”O să ieşim cât putem, cât ne ţin picioarele, cât ne ţin puterile. Este un manifest, nu doar pentru Alexandra, ci pentru toate Alexandrele care au existat până acum. Nu vrem să mai fie astfel de cazuri, vrem să se oprească aici. E timpul să spunem stop unui sistem medical putred până în măduva oaselor. E timpul să se schimbe ceva”, a spus Oana Maxim, una din rudele Alexandrei.

Alexandra Ivanov  era însărcinată în luna a treia şi ajunsese, joi seară, în jurul orei 23.30, la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie. A fost ignorată de medici și a decedat câteva ore mai târziu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button