Politică

Borfașul liberal, Nelu Tătaru, recrutat de Securitate din tinerețe, cu numele conspirativ ”Popa”

Nelu Tătaru, candidat al liberalilor la șefia CJ Vaslui, a fost racolat de către Securitate, în perioada liceului. Conform unei decizii eliberate de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, Nelu Tătaru a fost racolat în anul 1988.

Actual deputat, Nelu Tătaru a fost racolat de Securitate în perioada liceului și a semnat un Angajament în data de 28.11.1988, în perioada în care Tătaru era elev la liceu.

Nelu Tătaru a avut numele conspirativ ”Popa”, dar nu există documente care să ateste că ar fi fost angajat al Ministerului de Interne, în calitate de ofițer sau subofițer la Securitate sau la Miliție.

Cei de la CNSAS menționează faptul că, în înțelesul legii, lui Nelu Tătaru nu i se poate atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securității.

Nelu Tătaru a fost ministru al Sănătății în perioada pandemiei de Covid-19, iar în prezent este deputat, lider al PNL Vaslui și candidat al PNL la șefia CJ Vaslui.

Am încercat să îl contactăm pe Nelu Tătaru pentru un comentariu, dar nu a putut fi contactat.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button