Economie

Boloș anunță cum vor fi taxate afacerile românilor

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a confirmat pragurile pentru impozitarea microîntreprinderilor, care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

Anunțul ministrului

Pragul 1: Pentru microîntreprinderile cu cifra de afaceri sub 300.000 de lei, impozitul va fi de 1% din cifra de afaceri.

Pragul 2: Pentru microîntreprinderile cu cifra de afaceri între 300.001 lei și 2,5 milioane de lei, impozitul va fi de 3% din cifra de afaceri

„Pentru microîntreprinderile cu cifra de afaceri între 300.001 lei și 2,5 milioane de lei care au o rată de profitabilitate mai mare de 30% e introdus automat impozitul pe profit de 16% și dispare impozitul de 3% pe cifra de afaceri. Se consideră că peste 30% este optimizare fiscală”, a spus Boloș, la Antena 3. El a confirmat totodată că este luată în calcul majorarea salariului minim de la 3.000 de lei la 3.300 de lei, chiar de luna viitoare.

Criteriul privind profitabilitatea este luat în calcul să se aplice pentru situațiile financiare de anul acesta, ceea ce ar putea pune probleme mari actualelor microîntreprinderi. De asemenea, pare a fi limitat la două numărul de microîntreprinderi la care o persoană poate avea participații de peste 25%.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button