Politică

Bode, despre traficul de droguri: Nu e corect să fie acuzat MAI!

„Este incorect pentru structurile MAI să se pună o întrebare retorică în public: Ce ați făcut?”, a declarat ministrul de Interne Lucian Bode, joi dimineață, într-o conferință de presă despre problema consumului de droguri la marile festivaluri de muzică din România.

„Am avut zeci de mii de elevi care au intrat în proiectele noastre de prevenire antidrog. Doar la nivelul anului 2021 am destructurat 52 de grupări infracționale și au fost inculpați peste 1600 de persoane. 2,8 tone de droguri au fost confiscate anul trecut. La Constanța anul trecut 1,4 tone de heroină, a fost cea mai mare captură din ultimii 30 de ani. Aceste cifre vorbesc despre activitatea MAI. Dar suntem conștienți că nu am făcut mai mult, vorbim de un flagel”, a declarat ministrul Bode.

„Ieri am avut 14 percheziții pe componenta destructurării rețelelor de trafic. Structurile ministerului acționează în zonele sensibile. Anul trecut au fost destructurate 52 de grupări de droguri. Nu pot să spun că sunt foarte mulțumit de modul în care acționează cât timp azi sunt destructurați și mâine sunt alții în loc, în aceeași zonă”, a adăugat Bode.

Acesta a mai precizat că trebuie ca toate instituțiile statului să facă front comun pentru a limita acest flagel. „Ne privește pe toți”, a adăugat Bode.

Ministrul de Interne a mai declarat că MAI va spori efectivele la festivaluri: „Este nevoie să avem o colaborare foarte bună cu organizatorii evenimentelor și vom comunica public”, a mai declarat ministrul de Interne, Lucian Bode.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button