Politică

Boc și pensiile: El, Părintele tuturor sinecuriștilor din ”bocărie”, Tartorul afacerilor de cumetrie…

Noi, care-i cunoaștem apetența către ipocrizie și dorința de-a scoate PR din nimic, nu ne mai mirăm de declarațiile primarului Emil Boc. Subliniem doar că este o mizerie morală să pomenești despre investiții când TOATE investițiile făcute de municipalitate nu sunt gata la timp, costă cât nu fac și când sunt gata sunt de-o calitate îndoielnică, scrie Ziar de Cluj.

Este de-o nesimțire majoră să vorbești desptre crearea de locuri de muncă bine plătite când ții în subordine un teanc de frecători de mentă pe bani publici, îți angajezi în primărie cumetriile pensionate pe bani nemeritați (deși ca premier făceai gargară că oamenii trebuie să aleagă între pensie și unnou loc de muncă mai ales când acel nou loc de muncă e la stat, nu la privat), când toate fufele partidului (indiferent de sex) sunt împinse în AGA, CA-uri, comitete și comiții de unde să încaseze ban nemuncit, când te hărnicești să dai locuință ANL membrului tău de partid, consilier local, avocat cu pretenții, apoi să vorbești despre amărâți și strânsul curelei.

Zice azi, vineri, data stelară, că România trebuie să-şi regândească strategia pe termen mediu şi lung şi să obţină creşterea economică din investiţii durabile şi locuri de muncă bine plătite, nu din consum ca acum. Că această creştere economică din consum nu este decât ”un foc de artificii”, afirmă Boc, care consideră că în acest fel România doar continuă să împartă sărăcia (afirmație cu care suntem de acord, dar nu venind din gura celui care risipește în cumetrii de firme și de partid bugetul orașului). În ceea ce priveşte sistemul de pensii, Însuși Dumnealui susţine că este ”feudal”, că doar în Evul Mediu la muncă egală erau împărţite disproporţionat beneficiile.

Să nu încercăm să ne aducem aminte de anul 2008, an în care, ca și acum, cei care au avut, au avut și mai mult, efortul crizei făcându-se pe umerii și portofelele celor care nu prea aveau. Să nu ne reamintim de toate tăierile otova în salarii și pensii din care s-a ales praful. Inclusiv de PDL.

„Există o singură soluţie sănătoasă, pe care am învăţat-o de când sunt în politică – o soluţie să ai salarii şi pensii decente, bazate pe o creştere economică bazată pe investiţii. O ţară care îşi fundamentează creşterea economică majoritar pe consum are o victorie pe termen foarte scurt, are un foc de artificii”, a dedclarat, vineri, Emil Boc, într-un interviu acordat unui program de streaming de chitanțier care face parte din rețeaua lui de PR pe banii clujenilor.

De restul gargarei aflăm despre ”investiţii durabile, pe locuri de muncă mai bine plătite”. Cum vă ziceam, nimic nu bate durabilitatea betonului și dalei de la Adriean Videanu, nimic nu bate ”investiția durabilă” a banilor publici în conturile firmelor de casă locale și de aiurea – să e amintim cum ”franț” taman în Sătmarul satului natal al Ștefaniei Ferencz pompează milioane de euro RADP-ul clujean, dintr-o pură întâmplare a durabilității investițiilor și a creării unor locuri de muncă bine plătite. Să ne amintim de toți cărătorii lui de geantă azi sinecuriști, imobiliari, afaceriști cu bugetul local șamd.

Nou ne e jenă de ipocrizia cuvintelor azvârlite-n spațiul public de Însăși Excelența Sa, Emil Boc. Cică:

„Atunci vom avea şi pensii mai mari şi salarii mai mari”.

Cică:

„Ştiţi foarte bine viziunea mea că înainte că împarţi ceva, trebuie să produci. Nu poţi să împarţi sărăcia, tot ne certăm pe cât împărţim? Da, nu ar fi bine să ne certăm pe cât producem, în primul rând? (…) Hai să vedem cât avem pentru educaţie, pentru sănătate, pentru pensii, pentru salarii”.

Ce împarte Emil Boc la ora actuală din ceea ce produc clujenii prin taxe și impozite? UNTOLD pe bani de semințe, Târguri de Crăciun pe bani de semințe – pune Orașul preș cu dotăriile sale la picioarele unui plod de sereist. Asta împarte. Și sinecuri de partid, cumterii cu firmele de casă și discreționar autorizații de construcție. El, Părintele Urbanismului de Cumetrie.

Timid, fără să numească răul cel mare, al cărui părtaș și beneficiar este chiar el, la final Excelența Sa, Însuși El Maestrul, ”crede” că este momentul să se elimine nedreptăţile din sistemul de pensii.

„Hai să eliminăm o dată acele nedreptăţi din sistemul de pensii. Sistemul de pensii parcă avem un sistem feudal, din Evul Mediu, în care unii sunt privilegiaţi şi alţii sunt la robotă (…) Numai în Evul Mediu mai existau asemenea abordări când la muncă egală era total inegală, repartiţia prosperităţii”.

Să nu vorbești despre ipocrizii în casa ipocritului.

Încă nu v-ați săturat de toate aceste bla-bla-bla-uri care numai adună cuvinte n fraze fără niciun conținut?

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button