Știrile 60m.RO

BMW-urile cumpărate de Poliția din Polonia costă mult mai puțin decât cele din România

Mașinile BMW cumpărate de Poliția Română costă 38.000 de euro cu TVA fiecare, în timp ce în Polonia aceeași marcă de mașină, cu aceleași caracteristici tehnice, a costat Poliția 29.000 de euro.

Totodată, există o diferență mare la cheltuielile de întreținere pentru un BMW, comparativ cu alte mărci, se arată într-o analiză realizată de experții auto de la CarVertical, conform G4Media.ro.

Mai exact, la BMW se ridică la aproximativ 2.000 de euro la prima 100.000 de km, în timp ce pentru un model Skoda cu caracteristici tehnice similare costurile de întreținere se reduc la jumătate.

Experții mai spun că, deși Poliția Română a explicat că alte trei mărci de mașini, Mercedes, Jaguar și Alfa Romeo ar fi îndeplinit cerințele tehnice pentru a putea participa la licitație, în realitate, Mercede și Jaguar nu dispun de mașini cu cerințele din caietul de sarcini, iar Alfa Romeo tocmai primise o comandă extraordinară de 450 de unități din partea guvernului Italian.

Poliţia îşi ia BMW-uri

Inspectoratul general al Poliției Române (IGPR) va cumpăra 600 de mașini BMW seria 3 pentru Poliția Rutieră, care vor înlocui Daciile Logan.

Potrivit portalului achizițiilor publice, o singură ofertă a fost depusă, care a fost și acceptată, cea a Automobile Bavaria SRL. Compania este importatorul oficial al BMW în România și este administrată de cetățenii germani Leonhard Georg Pfeffer și Michael Schmidt Horst.

Valoarea contractului este de 98 de milioane de lei, iar durata lui este de doi ani.

Klaus Iohannis declara în 2014 că are o relație apropiată cu Schmidt.

Preşedintele a susținut că nu a contat această prietenie atunci când s-a stabilit cine câştigă licitaţia de la Poliţie. Șeful statului a subliniat că este inadmisibil ca numele şi poziţia sa să fie implicate într-o astfel de chestiune. Iohannis a adăugat că se aşteaptă ca autorităţile statului să facă verificări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button