Internațional

Blinken: „Rusia este responsabilă” pentru moartea lui Navalnîi

Secretarul de stat american Antony Blinken, răspunzând la informațiile potrivit cărora liderul opoziției ruse Aleksei Navalnîi a murit în închisoare, a declarat vineri reporterilor care călătoreau cu el la München că „Rusia este responsabilă pentru acest lucru”, relatează CNN.

Deși Blinken a sugerat că SUA încă lucrează pentru a confirma decesul lui Navalnîi, el a precizat că SUA consideră că Rusia este responsabilă pentru decesul liderului opoziției.

„Timp de mai bine de un deceniu, guvernul rus – (președintele rus Vladimir) Putin – l-a urmărit, otrăvit și închis pe Aleksei Navalnîi, iar acum se raportează moartea sa. În primul rând, dacă aceste rapoarte sunt corecte, inimile noastre sunt alături de soția și familia sa.

„Dincolo de asta, moartea sa într-o închisoare rusă și fixația și frica de un singur om nu face decât să sublinieze slăbiciunea și putregaiul din inima sistemului pe care Putin l-a construit”, a continuat Blinken. „Rusia este responsabilă pentru acest lucru. Vom vorbi cu multe alte țări preocupate de Aleksei Navalnîi, mai ales dacă aceste rapoarte se confirmă”.

La rândul său, consilierul pentru securitatea națională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat că administrația Biden „caută în mod activ confirmarea” morții opozantului rus.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button