Internațional

Blasfemie la Bruxelles: Un tablou înfăţişândul pe „Iisus şi apostolii woke”, indivizi cu muşchi, îmbrăcaţi în haine de piele neagră, afişat în Parlamentul European

O lucrare considerată fiind „artă“, care îl înfățișează pe Iisus înconjurat de bărbați cu mușchi şi îmbrăcați în piele, a fost afișată pe un coridor al clădirii Parlamentului European, conform site-ului lgbt ThePinkNews.

Politicienii de dreapta din forul european au considerat lucrarea ca fiind „vulgară”, „nerespectuoasă” și „blasfemie”.

Cel care a realizat tabloul spune că acesta îl înfățișează pe Iisus „iubind drepturile LGBTQ+”.

Imaginile, realizate de o lesbiană din Suedia, Elisabeth Ohlson, sunt afișate pe un coridor lateral al clădirii din Bruxelles, ca parte a unei expoziții culturale găzduite de politicieni de stânga din toată Europa.

Printre politicienii care și-au exprimat indignarea s-a numărat Maria Veronica Rossi, europarlamentar din partidul Lega Nord din Italia, care a declarat pentru Times: „Îl reprezintă pe Iisus înconjurat de apostoli îmbrăcați în sclavi sadomasochiști”.

Colegul ei din Lega și viceprim-ministrul Italiei, Matteo Salvini, a postat pe Facebook o fotografie cu lucrarea:

„Artă? Nu, doar vulgaritate și disecție”, a scris Salvini.

Expoziția prezintă mai multe piese care provoacă gânduri, inclusiv o imagine care arată un soldat cu piciorul pe umărul unei femei în timp ce dă o barcă în larg.

Malin Björk, europarlamentar al Partidului de Stânga din Suedia, și-a arătat indignarea față de reacțiile negative:

„Acest lucru confirmă opiniile naționaliste și conservatoare de dreapta când vine vorba de creștinism și persoane LGBTI. Vom fi aici pentru frații noștri LGBTI”, a spus el.

Expoziția urmează să fie deschisă până la sfârșitul acestei săptămâni și este accesibilă doar celor care lucrează în parlament sau cărora li se acordă o acreditare specială pentru a o vizita.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button