Biserica Ortodoxă Română celebrează 14 ani de la întronizarea Patriarhului Daniel

Distribuie acest articol!

Biserica Ortodoxă Română anunță că va marca joi, prin două slujbe speciale, 14 de ani de la întronizarea Patriarhului Daniel, anunță News.ro.

În contextul epidemiologic, aniversarea întronizării Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române se va desfăşura într-un cadru restrâns, doar cu participarea episcopilor vicari din Bucureşti, a membrilor Permanenţei Consiliului Naţional Bisericesc şi a membrilor Permanenţei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

„De la ora 08.30, se va săvârşi Sfânta Liturghie în Paraclisul «Sfântul Grigorie Luminătorul» al Reşedinţei Patriarhale, iar la ora 12.00, în Altarul de vară al Catedralei Patriarhale «Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena», slujba de Te Deum, ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate în viaţa Bisericii Ortodoxe Române şi a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în cei 14 ani de slujire patriarhală”, se arată într-un comunicat de presă.

Născut pe 22 iulie 1951, Dan Ilie Ciobotea a fost ales Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române pe 12 septembrie 2007 şi a fost întronizat oficial pe 30 septembrie 2007, în Catedrala Patriarhală din Bucureşti.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: