Prima PaginăȘtirile 60m.RO

Biroul Electoral Central revine cu clarificări asupra deciziei referitoare la vizele de flotant

Biroul Electoral Central (BEC) a venit joi cu o completare la decizia controversată de luni, precizând că persoanele cu viză de flotant pot vota la alegerile locale din 27 septembrie în localitatea de reședință, indiferent dacă și-au făcut flotantul înainte sau după 4 septembrie.

BEC a adus această clarificare după ce, din cauza neclarității modului în care a fost redactată, decizia de la începutul săptămânii a fost interpretată ca fiind una care restricționează dreptul la vot în localitatea de reședință al celor care și-au făcut viza de flotant după 4 septembrie.

Astfel, potrivit completării adoptate joi:

  • ”Art. 2 alin. (2) din Hotărârea Biroului Electoral Central nr. 81 din 7 septembrie 2020 se completează după cum urmează:
    • (2) Alegătorul care, până cel târziu în data de 4 septembrie 2020, și-a stabilit reședința la o altă adresă decât cea de domiciliu și a solicitat înscrierea în registrul electoral cu adresa de reședință, votează numai la secția de votare unde este arondată strada la care își are reședința menționată în actul de identitate, urmând a fi înscris în lista electorală suplimentară dacă nu a solicitat înscrierea în listele electorale permanente cu adresa de reședință și se prezintă la vot la secția de votare la care este arondată adresa de reședință”.

Biroul Electoral Central a precizat că a venit cu această completare în urma mai multor sesizări depuse de alegători, reprezentanți ai mass-media și ONG-uri care au reclamat lipsa de claritate a deciziei de luni ”avansând chiar interpretarea că textul în discuție ar interzice persoanelor care și-au stabilit reședința după data de 4 septembrie 2020 să voteze la secția de votare la care este arondată adresa de reședință”.

  • Marius Lulea (AUR): Planul B al coaliției toxice: USR-PMP-FD
    La acest moment panica este mare la PSD și PNL deoarece nu au nici o șansă să dea primarul orașului București, nu au nici o șansă să dea președintele României și nu mai au nici o șansă, chiar și cu UDMR, să aibă mai mult de 50% din voturile de la alegerile parlamentare. Nu o …
  • Sorin Lavric (AUR): În timp ce coaliția PSD-PNL se pregătește să fraudeze alegerile, ca să pună din nou stăpânire pe toată țara, economia țării a ajuns în colaps
    Că actuala coaliție aflată la guvernare are deja reflexe comuniste nu mai este nicio o noutate pentru nimeni. Comasarea alegerilor locale cu alegerile europarlamentare, cu încălcarea tuturor regulilor democratice, precum și a recomandărilor făcute de către Comisia de la Veneția, demonstrează din plin deprinderile dictatoriale ale celor două partide. Iar în timp ce coaliția PSD-PNL …
  • Ciolacu, blat cu mafia corporațiilor străine: Supermarket-urile rămân deschise
    Capul mafiei din fruntea guvernului României, Marcel Ciolacu, nu dorește să închidă supermarket-urile în weekend deși acest lucru ar favoriza producătorii români. Totul este lăsat la mila corporațiilor străine. „În încheiere, vreau să închid un subiect care a provocat dezbatere publică, cel legat de programul magazinelor la sfârşit de săptămână. Din semnalele primite din rândul …
  • Ciolacu duce țara în faliment. Deficitul bugetar este colosal
    Marius Lulea, Prim-vicepreședintele AUR, a lansat un atac fără precedent asupra coaliției PSD-PNL, acuzându-le de subminarea democrației prin menținerea sistemului de alegere a primarilor într-un singur tur de scrutin. Această metodă, potrivit lui Lulea, nu doar că este profund nedemocratică, dar a și facilitat apariția și consolidarea unor adevărați „baroni locali”, care domnesc peste comunitățile …
  • PSD și PNL nu se înțeleg pe ciolan la Brașov
    PNL şi PSD nu pot avea un candidat comun pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Braşov, aşa cum au pentru Primăria municipiului Braşov, din cauza „aroganţei” ministrului Dezvoltării, liberalul Adrian Veştea, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Braşov, Marius Dunca. Acesta a afirmat că lui Adrian Veştea, lider al PNL Braşov, ar trebui „să-i …
Back to top button