Internațional

Biden: Putin nu poate confisca teritoriul vecin și să scape

Președintele Joe Biden a declarat vineri că anexarea de către președintele rus Vladimir Putin a unor părți ale Ucrainei este un semn că acesta „se zbate” și a avertizat Rusia că Statele Unite vor apăra „fiecare centimetru” din teritoriul NATO.

Biden a spus că Statele Unite și aliații săi nu vor fi intimidați de Putin.

„America și aliații săi nu vor fi intimidați” și sunt „gata (…) să apere fiecare centimetru din teritoriul NATO”, a spus el în timpul unui discurs la Casa Albă.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus vineri că încercarea lui Putin de a anexa teritorii ucrainene constituie cea mai gravă escaladare a conflictului din Ucraina de la începutul invaziei încoace, precum și „cea mai mare încercare de anexare a teritoriului european prin forță de la cel de-al Doilea Război Mondial”.

„Aliații NATO nu recunosc și nu vor recunoaște niciunul din acest teritoriu ca parte a Rusiei”, a adăugat el. „Facem apel la toate statele să respingă încercările flagrante ale Rusiei de cucerire teritorială. Aceste pământuri sunt Ucraina”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button