Știrile 60m.RO

Benzina și motorina, explozie de prețuri în ultima perioadă. Cât a ajuns să coste un plin

Lovitură după lovitură pentru șoferii din România: benzina și motorina au cunoscut veritabile explozii de prețuri. Zeci de lei în plus la un plin.

În ultima perioadă, benzina și motorina din România au cunoscut noi explozii de prețuri. Aceste majorări se adaugă celor din primele zile ale anului 2024. Iar veștile nu sunt deloc bune. Ce urmează din vară.

Prețuri tot mai mari pentru benzina și motorina din România. Zeci de lei în plus la un plin

Încă de la finalul anului 2023, șoferii din România au aflat că benzina și motorina vor avea scumpiri pe bandă rulantă în 2024. Mărirea tarifelor din prima zi a anului a venit odată cu creșterea accizelor.

Din păcate, majorările de prețuri nu s-au temperat, ba dimpotrivă, ele continuă în mod accelerat. Aproape fiecare nouă săptămână vine cu noi scumpiri la carburanți.

În prezent, un litru de benzină standard a trecut de 7 lei. Se întâmplă asta după aproape 4 luni de stagnare sub acest prag psihologic. O scumpire s-a constatat și pentru motorină.

La nivel național, motorina costă, în medie, 7,5 lei, după o scumpire de 8 bani pe litru. Dacă tragem linie vedem cum carburanții costă cu 50 de bani mai mult în comparație cu începutul anului.

În acest moment, românii scot din buzunar cu 25 de lei mai mult pentru un plin, dacă facem o paralelă cu finalul anului trecut. Situația la nivel internațional nu este una dătătoare de speranțe.

Prețul petrolului a crescut și a trecut de 80 de dolari barilul. La această situație se adaugă stocurile în scădere şi o ușoară depreciere a leului în fața dolarului american, notează Observator News.

În vara anului 2024, prețul carburanților va crește din nou prin majorarea accizei

Veștile proaste nu se opresc aici. Carburanții se vor mai scumpi încă o dată, la jumătatea anului curent. Se va întâmpla după ce acciza va crește din nou. Zeci de bani în plus vom plăti pe litru.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button