Politică

BEC: AUR are voie să folosească afişele cu chipul lui Avram Iancu

Alianţa pentru Unirea Românilor anunţă vineri că Biroul Electoral Central a desfiinţat hotărârea BEJ Alba şi formaţiunea are voie să folosească afişele cu chipul lui Avram Iancu.

”După ce Biroul Electoral Judeţean Alba a dispus, printr-o decizie nejustificată şi abuzivă, înlăturarea afişelor electorale AUR cu imaginea lui Avram Iancu stilizată, iată că acum a venit rândul Biroului Electoral Central să desfiinţeze hotărârea BEJ Alba, dând dreptate Alianţei pentru Unirea Românilor”, anunţă AUR într-un comunicat oficial.

Potrivit formaţiunii, ”AUR şi-a asumat ca prin campania pentru alegerile europarlamentare din acest an să aducă în atenţia publică figurile marcante ale istoriei poporului român, cu care ne mândrim şi ale căror fapte ar trebui să ne ghideze, personalităţi pe care manualele încearcă să le facă uitate într-o acţiune concertată chiar de la nivel european de ştergere a identităţii noastre naţionale”.  

”Decizia Biroului Electoral Central de a permite Alianţei pentru Unirea Românilor folosirea imaginii lui Avram Iancu este una firească, afişele utilizate de către AUR întrunind toate elementele legale, din punct de vedere al legislaţiei în vigoare.  Totodată, decizia arbitrară luată de BEJ Alba, prin care ni s-a refuzat iniţial utilizarea personalităţilor marcante ale poporului român în campania noastră, nu a reprezentat nimic mai mult decât o încercare disperată a sistemului de a ne bloca şi de a ne opri.  Mergem înainte, nu ne lăsăm intimidaţi!”, mai arată formaţiunea. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button