Economie

Bauindustry DC: Limitarea plăților cash din 1 noiembrie va crea haos în economie

Miercuri intră în vigoare noile reglementări privind plățile cash și cele online, care impun un plafon zilnic de 1.000 lei/persoană, dar nu mai mult de un total de 2.000 lei/zi.

Plățile cash sunt limitate începând cu data de 1 noiembrie

“Noile măsuri vor determina, cel puțin pentru următoarele luni, un haos în economie. Motivul care mă determină să consider acest lucru are legătură cu faptul că Bauindustry DC, companie specializată în distribuția de materiale de construcție deține un magazin online www.platformadeconstructii.ro, care folosește, în relație cu clienții săi, atât varianta plății la livrare, cât și posibilitatea achitării online. Urmărind dinamica plăților la magazinul nostru, am constatat că 70% din cei care comandă refuză să plătească online și preferă plățile cash la livrare. Sunt convins că reglementările Guvernului nu vor face decât să determine cumpărătorii să găsească soluții “inovative” pentru a limita obligația lor de a folosi plata cu cardul”, a declarat Dragoș Vlagali, Director General Bauindustry Dc.

Urmărind comportamentul clientului de materiale de construcții se observă că se împarte în mai multe categorii, cel care cunoaște cum funcționează mecanismul plăților online, are încredere, plătește și așteaptă sosirea mărfii acasă, dar există și alte două categorii care vor întâmpină probleme serioase în acceptarea noilor măsuri luate de Guvern. Una dintre acestea este reprezentată de cumpărătorul care refuză să plătească ceva până nu îl vede efectiv. De asemenea, mai este clientul care fie nu deține un card bancar, fie îl deține, dar nu știe cum să îl folosească, ultimul reprezentând o provocare pentru statul român când vine vorba de buna implementare a acestor măsuri, pe întreg teritoriul României.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button