Bătaie pe funcții după fuziunea USR și PLUS. A intervenit Poliția

Distribuie acest articol!

După fuziunea USR și PLUS a început bătălia pe funcții. Duminică, 13 iunie, la sediul USR-PLUS Focșani, a fost nevoie de intervenția Poliției Române, după ce s-a iscat un adevărat scandal din cauza unor acuzații de fraudă electorală. Secretarii de stat Corina Atanasiu și Liviu Mălureanu, care candidează pentru a conduce USR-PLUS Focșani și respectiv USR-PLUS Vrancea, au fost puși la zid într-un video filmat și distribuit de subprefectul PLYS Radu Țigănuș pe Facebook și mai apoi șters, potrivit Monitorul de Vrancea.

Corina Atanasiu a fost cea care a solicitat ajutorul poliției, în condițiile în care atmosfera din sediul USR-PLUS nu era una în care să se poată desfășura alegeri, scrie sursa citată. Nemulțumirea celor trei este legată de faptul că Biroul Național a anulat sâmbătă seata procedura de alegeri deja începută de Lepădatu și Țigănuș, pentru viciere foarte gravă, în sensul în care în urnă au fost băgate buletine de vot pre-votate, adică mostrele. Un alt motiv pentru care procedura a fost anulată a fost acela că nu au fost acceptate aproximativ 40 de candidaturi, care fuseseră depuse cu 72 de ore înainte de întrunirea Adunării Generale, adică atunci când este cvorum.

Au curs contestațiile, peste 100, însă ulterior s-a decis ca votul să aibă loc duminică, așa că circul a continuat, în condițiile în care echipa Lepădatu-Țigănuș nu avea teoretic de ce să își facă probleme că ar pierde ceva, cu 9 membri din 11 în Biroul Reunit (6 fiind din aripa PLUS), au doi copreședinți, au comisia electorală, ceea ce le-ar asigura cu lejeritate alegerile pentru conducerea filialei.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: