Internațional

Bătaie în Parlamentul Albaniei la dezbaterile despre Coldea! Premierul Edi Rama a fugit de explicații

Bătaie în Parlamentul Albaniei în timp ce urma să fie audiat premierul albanez Edi Rama. Șeful Executivului albanez era convocat în plen pentru a lămuri legăturile oculte pe care le are cu Florian Coldea și cu mafia mexicană Sinaloa. Liderii opoziției au cerut explicații în Parlamentul de la Tirana despre rolul cheie al fostului șef din servicii Florian Coldea în schema drogurilor vândute în Balcani. Dezbaterile au degenerat într-un scandal monstru, iar aleșii albanezi și-au adresat injurii până când au început să se bată cu pumnii și cu picioarele. 

Liderii partidului democrat și cei ai partidului socialist din Albania s-au luat la bătaie în urma dezbaterilor privind legăturile premierului Edi Rama cu Florian Coldea. Reprezentanții opoziției au cerut explicații despre implicarea fostului șef al serviciilor din România în operațiunile transfrontaliere de trafic de droguri pe axa Mexic-Balcani.

Parlamentarii albanezi cer ca generalul Florian Coldea și premierul Edi Rama să fie anchetați de parchetul anticorupție din Albania, după ce au apărut dovezi că cei doi au legături strânse cu cartelul de droguri Sinaloa. Edi Rama trebuia să ajungă în fața aleșilor albanezi pentru a da explicații, dar acesta a refuzat să participe la dezbateri.

PREMIERUL EDI RAMA A FUGIT DE ÎNTREBĂRILE DESPRE COLDEA

„Ați transformat o excepție de la regulament într-un ordin, doar pentru faptul că albanezii au un prim-ministru, un laș, căruia îi este frică să vină la Adunare, (…) să dea socoteală de legăturile sale cu crima organizată. Am cerut interpelare, pentru că există documente oficiale că premierul a numit consilier un agent al serviciilor secrete române și rezultă că această persoană, pe lângă faptul că este implicată în activități corupte, are legătură cu un trafic internațional de droguri. Vrem să știm despre ce l-a sfătuit pe premier”, a declarat șeful grupului parlamentar al Partidului Democrat, Gazment Bardhi.

Fostul președinte Sali Berisha a cerut anchetarea lui Florian Coldea de către Parchetul albanez pentru legăturile cu cartelurile de droguri din Mexic. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button