Bătaie de joc: Oros oferă ajutor de minimis apicultorilor, 23,7 lei/familie albine!

Distribuie acest articol!

Apicultorii au apelat Agroinfo.RO pentru a întreba ce se întâmplă cu ajutorul de minimis la albine, pentru că veștile aruncate în piață erau contradictorii. Ministrul agriculturii vine astăzi cu o declarație oficială despre acest ajutor. Cuantumul ajutorului de minimis pentru apicultori, pentru acest an, este de 23,7 lei/familia de albine. Hotărârea de Guvern abia a fost elaborată și se află pe circuitul de avizare.

“Tot astăzi (14 septembrie 2021 n.r.) am trimis în circuitul de avizare, la celelalte ministere, HG-ul privind ajutorul de minimis pentru albine. Am promis la începutul anului, am și prins capitol bugetar separat pentru acest HG (hotărâre de Guvern n.r.), acum am elaborat HG-ul privind ajutorul minimis pentru albine pentru a compensa efectele fenomenelor meteo nefavorabile din primăvară.

Sunt 2,2 milioane familii de albine eligibile, care au fost raportate până la 1 martie, suma este de 53,2 milioane de lei, iar cuantumul pe familia de albine este de 23,7 lei“, a anunțat astăzi ministrul agriculturii, Adrian Oros, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul MADR.

Anul trecut, apicultorii români au primit un ajutor de minimis de 25 de lei/familia de albine.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: