Politică

Băsescu spune că nu el a furat FLOTA României

Fostul preşedinte Traian Băsescu a intervenit în emisiunea Punctul culminant, moderată de Victor Ciutacu, deranjat de o afirmaţie a fostului director SIE Cătălin Harnagea potrivit căreia ar fi fost omul rușilor, el făcând jocul pe care Rusia și l-ar fi dorit prin vânzarea flotei la începutul anilor ’90.

„Flota a fost transferată în 1991 la Fondul Proprietăţii de Stat pentru a fi privatizată, vândută. Navrom, Romline şi Petromin au fost transferate din coordonarea Ministerul Transporturilor la FPS pentru a fi vândute. Au fost N licitaţii organizate unele de Navromar, altele vândute direct pe unde se aflau, ipotecate, luate credite pe ele, dar ele au fost la FPS.

Arătaţi-mi o singură aprobare semnată de Băsescu pentru vânzare nave. Pentru o singură navă măcar. Când eşti omul ruşilor, nu pui o bază militară americană la Kogălniceanu, americanii nu-s în România în cadrul programului NATO, ci în parteneriatul dintre cele două ţări, România şi SUA. Cei 2000 de puşcaşi marini de la Kogălniceanu nu sunt în misiune NATO.

Navele aflate în procesul de privatizare vândute de FPS oricum nu mai plutesc la ora asta, vârsta medie a flotei era 17 ani şi jumătate şi de atunci au mai trecut 30 de ani, nu ai cum să exploatezi o navă comercială 47 de ani. 20 de ani e timpul de exploatare. După 20 de ani nu mai poate fi asigurată pentru că în 20 de ani la câte valuri a luat corpul navei se şubrezeşte”, a explicat Traian Băsescu în emisiunea moderată de Victor Ciutacu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button