Băsescu distruge un partid din R. Moldova prin ura sa obsesivă față de AUR

Distribuie acest articol!

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, alias Petrov, distruge un partid politic din Republica Moldova și carierele unor oameni politici de peste Prut din cauza faptului că urăște obsesiv partidul Alianța pentru Unirea Românilor.

AUR Moldova, un partid ce a luat naștere pe 7 mai 2021 a reușit să coalizeze toate forțele unioniste în jurul său spre surprinderea prorușilor Dodon și Voronin, dar și a formațiunii PAS, condusă până nu demult de președintele Republicii Moldova Maia Sandu. Traian Băsescu a reușit să distrugă Partidul Mișcarea Populară în România, iar acum distruge partidul geamăn în Republica Moldova Partidul Unității Naționale. Toate partidele și forțele unioniste au aderat la AUR, iar Băsescu ar fi ordonat de la București ca PUN din Republica Moldova să rămână în afara acestei coaliții românești.

Prin această decizie fratele geamăn al PMP din Moldova rămâne izolat și nu va trece pragul electoral la alegerile din 11 iulie, după cum afirmă și vicepreședintele PUN Anatol Șălaru.

Ura obsesivă față de AUR a fostului președinte Băsescu distruge carierele politice ale unor oameni onești de peste Prut. Această acțiune a fostului președinte Băsescu a dat apă la moară propagandei ruse de la Chișinău prin care arată cu degetul spre români și ne prezintă ca pe o națiune dezbinată. Băsescu a făcut jocul oligarhilor proruși Dodon și Voronin la alegerile din 11 iulie la Chișinău.

Se pare să Traian Băsescu nu poate trece peste înfrângerea de la parlamentare, moment în care AUR a eliminat trei partide conduse de politicieni de anvergură. Vorbim de PMP – Traian Băsescu ex-președinte, Pro-România – Victor Ponta ex-premier, ALDE – Călin Popescu Tăriceanu ex-premier.

AUR a băgat în fibrilații clasa politică de la București și la ora actuală este a treia forță politică din România. Mai sunt ceva ani până la următoarele alegeri iar politicienii ce sălășluiesc la Cotroceni și Casa Poporului de zeci de ani se erodează tot mai mult. Nu mai reprezintă o alternativă pentru viitor. AUR, o formațiune pur românească, și-a arătat puterea în ultimele luni și crește în timp ce partidele tradiționale scad, lucru pe care la afirmat și președintele Partidului Social Democrat Marcel Ciolacu.

Cetățenii Republicii Moldova care își doresc unirea cu România au înțeles că AUR este o voce puternică în societatea românească și vine direct din Parlamentul României. Până în acest moment în Republica Moldova au existat formațiuni proruse și așa zis proeuropene, însă nu au reușit să prezinte o opțiune clară pentru un viitor mai bun la Chișinău.

Minciunile despre uniunea vamală cu Rusia și integrarea în UE a Republicii Moldova sunt niște utopii vehiculate de politicienii de la Chișinău pentru a dezbina societatea în scop electoral. Nici intrarea în uniunea vamală cu Rusia, nici integrarea în UE nu se pot realiza într-un viitor apropiat, lucru valabil și pentru Ucraina și Georgia. Aceste state au statut de spectatori. În schimb, Republica Molodova are șansa sa unică – Unirea cu România.

AUR le spune moldovenilor adevărul și le arată că singura opțiune de viitor este România, doar așa Republica Moldova se va integra în UE chiar dacă mai marii de la Moscova și Berlin nu își doresc acest lucru.

Prima etapă va fi acordarea de cetățenii într-un mod accelerat, iar dosarul pentru redobândirea cetățeniei nu va dura mai mult de 3 luni pentru frații noștri moldoveni de peste Prut.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: