Politică

Baronul roșu Arsene și clanul său dărâmă poduri și îi lasă pe oameni fără apă curentă

Compania „vedetă” în Neamț, ApaServ, care ține zeci de mii de oameni fără apă curentă cu săptămânile de ani buni, continuă aceeași politică păguboasă, în detrimentul nemțenilor, pe care a învățat-o de la partidul-mamă, PSD. 300 de milioane de euro ar fi putut ajunge în județul Neamț pentru dezvoltarea infrastructurii de apă, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare (POIM), finanțare care i-ar fi scutit pe nemțeni de perioadele în care sunt privați de apă curentă și siliți să trăiască ca în Evul Mediu. Însă conducerea de o crasă incompetență a ApaServ nu a găsit de cuviință să depună documentele necesare în formă completă și în timp util pentru obținerea acestei foarte importante finanțări, afirmă George Lazăr.

Nici nu mă miră, probabil că domnul Arsene și domnul Harpa, „patronii” neoficiali ai companiei, nu au resimțit lipsa condițiilor de minimă decență în birourile lor luxoase și de dimensiuni faraonice, lipsuri cu care se confruntă zeci de mii de nemțeni. Poate dânșii, în bula în care trăiesc, nu și-au trimis copiii la școală fără să îi poată spăla, nu au trebuit să cumpere bidoane de apă ca să poată găti sau spăla rufe și nu și-au pus problema faptului că ApaServ înghite banii nemțenilor cu nemiliuta și oferă 0 servicii de mai bine de 7 ani de zile. Dar noi, restul, da. Pierderea acestei finanțări, care ar fi putut, după ani întregi de amânări indolente și scuze la limita credibilității, să rezolve problema infrastructurii de apă de la Neamț, este exclusiv vina PSD Neamț. Membrii AGA ai ApaServ sunt din PSD.

Membrii CA ai ApaServ sunt din PSD. Directorul executiv al companiei de apă, Bogdan Mușat, este un fost angajat al cumătrului domnului Arsene, Ghoerghe Vlase, cunoscut ca Ginel. Despre ce este vorba? Despre nepotisme și amatorism marca PSD, circ plătit din banii nemțenilor și incompetență la un nivel distructiv.Ca nemțean, asta mă face să mă întreb: De ce, domnilor reprezentanți ai ApaServ, credeți că Neamțul este sat fără câini? De ce, domnilor Harpa și Arsene, vă purtați cu nemțenii de parcă sunt tolerați pe moșia dumneavoastră și vă bateți joc de banii și de drepturile lor? Cât mai putem tolera asemenea impertinență și lipsă de bun simț din partea PSD-ului și a ramurilor de tip ApaServ, pe care și le întinde în tot județul nostru?ApaServ a pierdut o oportunitate foarte importantă, care ar fi putut salva infrastructura de apă locală, din simpla neglijență și lipsa totală de interes a celor care conduc, oficial și neoficial, acestă companie, devenită o gaură neagră a județului Neamț.

Zeci de primării din județul Neamț s-au bazat pe programul POIM pentru lucrări de apă curentă și canalizare și nu au depus alte proiecte de finanțare, fiind convinși că vor obține fondurile necesare, așa cum li s-a promis. Zeci de comune nemțene vor rămâne descoperite, iar peste 100.000 de nemțeni vor fi afectați de pierderea celor 300.000 milioane de euro, care ar fi susținut lucrări majore pentru infrastructura de apă a județului Neamț. Le pasă domnilor Harpa și Arsene de nemțeni? , mai spune Lazăr.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button