Politică

Baronul PSD, Marian Oprișan, a cumpărat domeniul de peste un hectar în care stă, de la mama sa, cu 330 de mii de euro – ”Mama mea sunt eu!”

Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan (PSD), a cumpărat domeniul de peste un hectar în care stă cu mama sa, Lucia Gherarde, și cu soția Mihaela (în comuna Bolotești, Vrancea), cu 330.000 de euro, pe care fostul baron de Vrancea i-a plătit prin virament bancar către mama sa. Oprișan a rămas celebru pentru răspunsul pe care l-a dat jurnaliștilor care îi cereau lămuriri despre averea mamei sale și cum o justifică: ”Mama mea sunt eu”.  

Domeniul familiei Oprișan este unul impresionant, de peste 11 mii de metri pătrați, amplasat la poalele unei păduri, pe DN2 D la kilometrul 27. Casa este formată din mai multe corpuri, fiind înconjurată de ziduri înalte de peste trei metri. Este păzită non-stop. Pentru construcția acesteia s-a defrișat o suprafață importantă de pădure. Potrivit imaginilor din satelit, are cel puțin șapte corpuri de clădire, în curte putând fi văzută și o piscină.

Potrivit declarației de avere a lui Oprișan, veniturile politicianului au rămas aceleași, din salariu, dar averea i-a crescut iar mama sa, Lucia Gherarde, l-a împrumutat iar, cu 1.300.000 de lei, împrumut scadent în 2031. Oprișan mai are 3 împrumuturi de la mama sa, scadente în 2028 și în 2030.

Potrivit aceleiași declarații de avere, Oprișan are un venit anual, din indemnizația de vicepreședinte de CJ, de 148209 de lei. Mama lui Oprișan este pensionară și a lucrat la fosta Fabrică de Confecții Focșani ca paznic. 

Terenuri și mașini de lux

Marian Oprișan nu duce lipsă nici de terenuri, noua declarație de avere dezvăluie că a mai achiziționat un teren intravilan, împreună cu soția sa, Mihaela Oprișan, funcționar tot în cadrul Consiliului Județean Vrancea. Oprișan mai menționează, în declarația de avere, 3 apartamente, și 35.000 de euro în conturi.

La începutul anului 2022, Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan (PSD), a scos la vânzare doi bolizi de lux pentru care cerea aproape 400 de mii de euro. Este vorba despre un Mercedes-Benz GLS 500 4MATIC – autoturism cu care Oprișan și noua sa soție au fost în luna de miere la Milano și pentru care Oprișan cerea 79 de mii de euro și un Mercedes-Benz GLS Mercedes-Maybach 600 MHEV 4MATIC pentru care Oprișan cerea 317 mii de euro.

  • “Subsemnata Gherarde Lucia declar că vând fără nici o rezervă pentru mine soților Oprișan Marian și Oprișan Mihaela imobilul situat în comuna Bolotești, sat Vităneștii de sub Măgură, jud. Vrancea, compus din teren în suprafață totală de 11174 mp, categoria de folosință curți construcții și construcțiile edificate pe acesta – casă1, în suprafața sol desfășurată pe 102 mp, casa de locuit 2,desfășurată pe 615 mp, C3 terasă și magazine de 111 mp, C4 garaj de 173 mp și desfășurată de 382 mp și C5 anexa de 81 mp”, se arată în contractul de vânzare – cumpărare. „Suma este derizorie, dacă judecăm că un apartament cu 4 camere, mobilat și utilat, costă aproape 200 de mii de euro. La domeniul din Bolotești vorbim numai despre gard, care costă 100 de mii de euro. Plus suprafața construită, utilitățile, domeniul s-ar vinde ușor cu peste un milion de euro”, a explicat, sub protecția anonimatului, un agent imobiliar focșănean.

Ce spune Marian Oprișan. Întrebat de unde a avut banii să cumpere domeniul, Oprișan a declarat:

  • „V-am mai spus-o o dată și o repet, terminați-o cu populismele, cu pensiile, cu poveștile de genul ăsta. Banii provin din tranzacții imobiliare pe care le-a făcut mama mea. Și eu am avut bani de la mama mea. Nu m-a împrumutat. Este vorba de mamă și fiu aici. O să modificăm și declarația de avere. Transferuri familiale. Atâta timp cât am plătit taxe, am plătit impozite, am plătit tot, tot ce trebuia plătit la statul român, îți doresc o zi bună. E studiu de evaluare făcut, cu evaluator autorizat. Eu am avut bani, de unde i-am avut scrie în declarația de avere. Familia mea e curată ca lacrima, am plătit impozite la statul român, nu avem nimic să ne reproșăm, nu am furat nicun leu. Motivul tranzacției: să nu mai aibă nimeni mic de comentat. Povestea este una singură, am și declarat toate aceste bunuri, toate aceste sume de bani, toate proprietățile pe care le-am avut eu, i le-am transferat mamei mele când am intrat în război cu Guvernul României, cu Năstase și acum nu mai vreau să mai aud comentarii”, a declarat vicepreședintele CJ Vrancea.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button