Politică

Baronul PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, prins în flagrant de DNA când primea peste 1,2 milioane de lei

Dumitru Buzatu a fost prins, vineri seara, în flagrant de DNA. Surse apropiate de anchetă au explicat pentru Digi24 că, în aceste momente, președintele Consiliului Județean Vaslui este în custodia ofițerilor și procurorilor anticorupție după ce a fost prins primind bani, peste 1,2 milioane de lei.

Președintele CJ Vaslui ar fi cerut 1.250.000 de lei, bani pe care îi primea în momentul în care a fost prins de ofițerii și procurorii de la Direcția Națională Anticorupție din Iași, pentru acordarea unui contract a cărui valoare era de 10 ori mai mare, un contract evaluat la cel puâin 12 milioane de lei, finanțat cel mai probabil din bugetul Consiliului Județean Vaslui, pe care liderul social-democrat, președinte al organizației locale din Vaslui îl conduce de foarte mulți ani. De altfel, Buzatu este unul dintre cei mai vechi lideri din PSD, care se află de ani buni la cârma consiliului județean și care anterior a fost timp de mai multe mandate parlamentar din partea fostului PDSR, ulterior PSD. 

Este o operațiune în desfășurare, practic unul dintre cele mai grele dosare pe care le vedem din zona anticorupției de ceva vreme încoace, un lider cu greutate prins în flagrant, în timp ce primea o sumă importantă de bani, se pare că de la un om de afaceri interesat să obțină un contract finanțat din bani publici. Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant, vineri seară, de procurorii anticorupţie, când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Președintele CJ Vaslui a primit mita cu bani marcați de DNA la un restaurant unde lua masa în vineri seara. Anchetatorii efectuează percheziții la domiciliul lui Dumitru Buzatu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button