Politică

Baronii PSD forțează o demisie din Guvern a Gabrielei Firea

O parte din baronii PSD consideră că ministrul Familiei, Gabriela Firea, ar trebui să demisioneze din funcție în urma scandalului public legat de azilele groazei, au declarat vineri surse social-democrate.

Firea, prim-vicepreședinte PSD, nu intenționează să demisioneze, spun sursele citate, spunând că nu are nicio legătură cu neregulile din azile. Pe de altă parte, Firea a dat de înțeles în PSD că „se pune la dispoziția partidului” în acest caz, dacă forul de conducere al PSD îi va solicita să demisioneze, conform surselor citate.

Liderii PSD care sunt de părere că prelungirea acestui scandal va provoca o problemă de imagine majoră partidului pun presiune ca Firea să demisioneze „cât mai repede” din funcția de ministru, până săptămâna viitoare.

Susținătorii acestei teorii consideră că „vom ieși șifonați” dacă e nevoie să se ajungă în CPN al PSD la un vot pentru demisia lui Firea sau retragerea sprijinului politic acordat acesteia. De asemenea, „o să pară că a demisionat la presiunea străzii” în loc să transmită mesajul de asumare politică, mai spus sursele citate.

Explicațiile purtătorului de cuvânt

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat ieri, la Digi24, că informațiile despre presupusele legături între Firea și Ștefan Godei, fostul președinte al Asociației Sf. Gabriel cel Viteaz, „poate fi considerată o problema de imagine, în perspectiva în care se rostogolește această știre peste tot” și „doamna Firea este prima care trebuie să explice”.

„Din punctul meu de vedere, doamna Firea este cea care trebuie să explice. Din perspectivă personală și coleg de partid cu doamna Firea, din punct de vedere al atribuțiunilor ministerului Familiei nu avea niciun fel de legătură cu azilele. Din punct de vedere politic, demisia este un act unilateral, nu pot eu să o îndemn”, a menționat Romașcanu.

„Doamna Firea va trebui să explice această apropiere dacă ea a existat și să decidă în consecință. Va fi o întâlnire la vârful partidului zilele următoare și această speță probabil nu va putea fi evitată”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button