Barna vrea să scoată adresa din cartea de identitatea. Cîțu se opune

Distribuie acest articol!

Premierul Florin Cîţu nu este de acord cu scoaterea adresei de domiciliu din cartea de identitate. El a declarat că nu are încă argumentele care să susțină o astfel de idee. Sunt deschis, vreau să ascult argumentele și apoi vom lua o decizie. Nu știu exact care sunt argumentele pentru a elimina acestă informație de pe cartea de identitate din România”, a precizat Cîţu.

Reamintim că liderul USR Dan Barna a declarat că existenţa adresei pe buletin nu aduce niciun beneficiu, dar cară după ea o birocraţie aberantă.

Separarea identităţii persoanei de adresă are două beneficii semnificative pentru două categorii de populaţie. Pe de o parte, cetăţenii defavorizaţi, şi sunt foarte mulţi în această ţară, care nu deţin o proprietate şi care au probleme reale în a găsi pe cineva să meargă cu el de mână la poliţie să spună îl iau în spaţiu. Cealaltă categorie, şi mai numeroasă, este populaţia activă. Practic, marea majoritate a populaţiei tinere care migrează foarte firesc pentru a găsi un loc de muncă mai bun, pentru oportunitate de job, şi care de fiecare dată trebuie să îşi găsească o chirie, să convingă proprietarul să meargă cu el de mână să dea declaraţie la poliţie sau să-şi facă acte noi. Toată această birocraţie foarte consistentă şi de fapt nenecesară pentru că în realitate, evident fiecare cetăţean îşi păstrează proprietatea, că am auzit şi năzbâtia că dacă nu mai ai adresa în buletin ţi se iau casele, dar în realitate existenţa adresei pe buletin nu aduce niciun beneficiu, dar cară după ea o birocraţie aberantă”, a declarat Dan Barna.

Conform acestuia, în Europa mai sunt doar două sau trei state în care adresa este trecută în cartea de identitate.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: